Робърт Кийосаки е един от най-известните мотивационни и бизнес лектори в света. Американецът от японски произход е автор на вечният бестселър "Богат татко, беден татко".
Преживял тежки години в неговата младост като доброволец във войната във Виетнам и няколко неуспешни опити за собствен бизнес, днес 68 годишният Робърт Кийосаки е милионер, инвеститор, бизнесмен, финансов коментатор, автор на книги, водещ на семинари и курсове за мотивация и самоусъвършенстване.
Как се е случило това? Според него начинът на мислене и финансовата култура са двете най-важни неща, които могат да направят един човек богат. Той твърди, че успехът и парите са следствие на определени знания и произтичащите от тях действия, а не прищявка на съдбата или щастлива случайност.

Предлагаме ви някои негови мисли, цитирани от lira.bg:

"Размерът на успеха ви се измерва по силата на вашата радост, големината на мечтите ви и това как се справяте с разочарованията по пътя към него."

"Увереността ще дойде от дисциплината и тренировките."

"Ако сте от онези хора, които чакат да дойде "правилният момент", за да се случи нещо, ще ви се наложи да чакате дълго време. То е като да чакате "зелена вълна" по пътя още преди да излезете от вкъщи."

"Пържените картофи са убили повече хора от оръжията и акулите взети заедно. Но още никой не се страхува от пържени картофи."

"Академичното образование е точно толкова важно, колкото и финансовото. А съвременните училища за забравили и за двете."

"Ако искате да стигнете някъде, най-добре намерете някой, който вече е бил там."

"Критиците могат единствено да ви направят по-силни. Гледайте на това, което казват като информация. Понякога тя може да ви помогне, а понякога е просто шум, който ви разконцентрира."

"Намирането на добри партньори е ключ към успеха във всичко: в бизнеса, в брака, и особено – в инвестирането."

"Само погледнете хората, които са постигнали успех, като Уорън Бъфет, Опра Уинфри и дори Ланс Армстронг. Всички те са фокусирани само върху това да успеят."

"Често в реалния живот успяват не тези, които са прилежни и умни, а тези, които са смели и дръзки."

"Моят опит показва, че много хора бъркат това да бъдеш страхливец с това да си добър човек."

"Преди време, когато бях млад, хората живееха от заплата до заплата. Днес явно всички живеят от кредитна вноска до кредитна вноска."

"Богати стават тези, които играят, за да спечелят. Средняците играят, за да не загубят."

"Погледни в очите страховете и съмненията си. Тогава ще видиш цял един нов свят."

"Ако искаш да си победител в този живот, постоянно трябва да даваш повече от най-доброто от себе си."

"Хора, казвам ви само едно: Ако живеете, за да избегнете провала, то тогава живеете, за да избегнете успеха."

"Когато кажеш: "Не мога да си го позволя", мозъкът ти спира да работи. Но зададеш ли си въпроса: "Как мога да имам това?", мозъкът ти започва да мисли."

Освен със своите книги "Четирите потока на парите", "Наръчник по забогатяване", "Наръчник по инвестиране", "Пенсионирайте се млади, пенсионирайте се богати", "Преди да напуснете работа", "Увеличете финансовия си IQ", "Богато дете, умно дете", както и много други, Кийосаки е известен и като създател на играта за възрастни "Потоци пари" ("CA$HFLOW") - лесен и забавен начин за запознаване с различни инвестиционни стратегии и повишаване на финансовата култура.
Той учи, че колкото по-рано осъзнаем, че съдбата ни се намира в собствените ни ръце, толкова по-скоро ще усетим положителната промяна. Самият живот на Робърт Кийосаки, започнал в бедност и лишения, и мястото, до което е достигнал той днес, са може би най-силните и неопровержими доказателства, че можем да се доверим на неговия опит.

Снимки: tupasionelige.blogspot.com, richdad.com