25 юни 2009-а. Денят, в който една звезда се отправи в своя път към Вечността.

2

Ако се появите на този свят, знаейки, че ви обичат, и го напуснете, убедени в същото, тогава ще можете да се справите с всичко между тези два момента.

В свят, пропит с омраза, трябва да имаме смелост да се надяваме. В свят, пълен с гняв, трябва да имаме смелостта да утешаваме. В свят, пълен с отчаяние, трябва да имаме смелостта да мечтаем. В свят, пълен с недоверие, трябва да имаме смелостта да вярваме.

Смисълът на живота се крие във всеки негов израз. Съществува в безкрайността на формите, феномен който насища цялото сътворение.

Моята майка и Джанет винаги сядаха на първия ред на концертите ми. Пееха с мен през цялото време. Майка ми никога не пожела да излезе на сцената, макар няколко пъти да се опитах да я извикам. Тя е изключително скромен човек. Понякога се чудя, дали когато ме е взела на ръце за пръв път си е представяла, че ще стоя пред многохилядна публика, а тя ще ме аплодира заедно с тях.

Когато видя децата си, виждам лицето на Бог. Затова ги обичам толкова много. Това е, което аз виждам.

Когато си дете на шоубизнеса, ти изобщо нямаш зрелостта да разбереш онова, което се случва около теб и с теб. Хората взимат толкова много решения свързани с живота ти, когато не си в стаята с тях. Ето какво си спомням аз – спомням си, че пеех с цялото си сърце, танцувах с истинска радост и работех твърде уморително за едно дете.

Потресаващо е какво може да сътвори човек, само ако опита.

За мен няма по-важно нещо от това, да правя хората щастливи.

Аз просто исках да разбера моя баща...

Снимки: Annie Leibovitz, Dilip Mehta, loopele.com, mrbusby.blogspot.com