7 типа жени, от които бягат мъжете

То пък си е тяхна работа…

Самоуверената
Гледаш я и виждаш - при нея всичко винаги е наред. Тя се е спуснала от небето на тая грешна земя не от огромно желание, а за да напомни още веднъж на своя щастлив избраник, че е благословен да се докосне до нейната хубост и изумителен ум за малко, преди отново да отлети към прекрасната си чужда планета. Тя никога не позволява да й плащат сметките - все пак заработва твърде добре. Да разчита може единствено на себе си, а към представителите на мъжкия пол се обръща най-вече заради удовлетворяване на някои неотложни физиологични потребности. Освен  това, тя не само може да кове пирони и да коси трева, но и да сглоби сама новите си мебели. „Да разчитам на някой мъж!? Не, благодаря!”. Мадам Съвършенство съвсем спокойно може да мине и без спътник в живота си.

Отличничката
Покривка на цветя, завеси на цветя, чинии – познайте, също на  цветя, ваза с цветя. Всичко при нея си е на точното място, тя не пуши, не пие /опазил Бог!/, чисти до блясък дома си и дори успява да ходи на курсове за самоусъвършенстване. Страшно си е. По правило мъже-перфекционисти не се срещат така често, а дори и да ги има, тяхната педантичност силно се различава от женската. След месец /в случай на силно увлечение работата може да се удължи и до година/, на този мъж ще му писне от изискването всяко нещо да си бъде винаги на мястото, ще му се прище да закуси в леглото, да заспи неволно на дивана, да не вдигне празната бутилка от бира на масата, да не пуска тоалетната чиния. Отличничката, която не си представя живота по друг начин, ще страда и плаче, ще се опълчва и нарежда, а всичко ще завърши трагично. Моля ви, пощадете мъжката психика, разрешете малките прегрешения веднъж месечно – поне.

Истеричката
Отначало тя ви се струва просто емоционална. Плашещо е само, че изглежда това напълно я устройва – „Да, да… просто ме приеми такава”.  Мъжът я приема, а скоро след това нервната му система вече кипи по ръба на завишената женска емоционалност. Сълзливите настроения, разбира се, са голямо предимство в сериалите, но от припадъчния характер на главната героиня на зрителите направо им се гади. На мъжа й – също. За мъжете няма нищо по-лошо от женските сълзи. Дори покорно да се е присламчил да ви утешава, дори да плаче заедно  с вас… сълзите са много лошо средство за манипулация, което работи един-два пъти, а после рязко започва да дразни. А съгласете се, че вечно раздразненият мъж не е приятен спътник в живота.

Недостъпната камбанария
„О, не ме докосвайте, моля! Ах, цяла нощ четох Цветаева и плаках….”Също е много страшно. Такава жена очевидно се е родила в библиотеката, изгледала е цялото класическо кино, познава в тънки детайли всяка театрална постановка. Ако допуснем, че се отправите на романтичен уикенд в Париж, веднага ще посетите Лувъра – няма да се лигавите с червено вино насред полянка пред Айфеловата кула или да се целувате на моста на влюбените. Труднодостъпна – ако посегнете да я целунете невинно, тя, красавицата пребледнява и прошепва „Боже мой, какво правите с мен…” Жената, която ходи на театър и чете книги е безценен дар, но не е лошо ако може също да готви и да се занимава с прости земни неща.

Мамчето
Всички жадуват за топлина и домашен уют, това е нормално. Но все пак, майчинската роля в живота на мъжа е редно да принадлежи на истинската му майка. На нея не й трябва заместничка. Да, това означава, че вашият любим може съвсем сам да храни, да се облича, да взема решения. Мъжът най-напред трябва да се чувства боец, глава на семейството, а не мамино синче, което цял живот слуша нарежданията на една прекомерно загрижена за него жена. Колкото по-вманиачена е грижата, толкова по-скоро вашият човек ще осъзнае, че той обкръжен като на фронта и ще пожелае да се измъкне от окопа. Навярно няма да ви иска да тичате след своя бягащ съпруг по улиците, в опит да му натикате в устата прясно печено, защото си е дошъл толкова гладен  след работа.

Кариеристката
Безусловно всяка жена е добре да има своя професионална реализация. Обаче ако всичките й интереси се въртя около печката, на мъжа бързо ще му стане скучно. Но и другата крайност – желязната лейди, вечно прицелваща се във висините на кариерното развитие – също не е добър вариант. С такава жена е интересно да обсъждате икономическото състояние на страната, цените на петрола и курса на златото, но след кратко време мъжът ще разбере, че бизнеса и кариерата са единственото, от което се вълнува стоманеното женско сърце. Тя не ходи да гледа глупави комедии, няма време дори да сготви на любимия си мъж една простичка вечеря – за нея времето е пари, защо да го губи с вас.

Старата мома или вечната булка  
Тези жени веднага се разпознават по напоителните разкази за семейните ценности, за първата среща на родителите в института, за милото семейно гнездо, което копнее да свие с някого. Тя още от пелени е наясно, че всяко момиче е длъжно да се омъжи, затова още на втората среща ще запознае своя избраник с родителите си. Всеки мъж, рискувал да я покани на среща, го чака незавидна участ – мислено тя вече е проиграла сватбата, родила му е три деца и е остаряла заедно с него, наобиколена от 10-на внуци. Бедата е в това, че самият мъж има други планове.

Източник: Marie Claire Russia
Изображения: Cristina Troufa

11035 Преглеждания