Курортен романс ♥ Защо жените са толкова наивни, а хирурзите и кардиолозите – толкова активни

Лятото – сезонът на отпуските и курортните свалки. Според социолозите над 70% от руснаците осъждат съпружеската изневяра. Редиците на нравствено стабилните хора се сгъстяват с всяка изминала година. В сравнение с разпуснатите волности на 90-те, днес толерантността към изневярата е почти изчерпана. Мнозина лекари обаче, твърдо се съмняват в обективността на данните. Сексолозите потвърждават, че отклонението от правия път държи стабилна линия – особено по плажните ивици. И ако преди изневярата е била привилегия на мъжа, то в наши дни жените по нищо не им отстъпват. За това колко често изневеряваме и с какво пленяват курортните романи, мнение дава Александър Полеев – професор в Сорбоната и автор на редица научни трудове по сексология.

Женените мъже – първи в редиците

Тук не става дума за това, дали всичко в семейството им е наред, обичат ли жените си или не. Просто това е особеност на мъжкото съсловие – да се стреми към нови завоевания. Данните показват, че за поддържане на реномето си, жененият мъж се сдобива средно с една или две нови сексуални партньорки годишно. При представителите на различни професии, положението е различно.

Най-активните

Лекарите. Но не сексолозите или гинеколозите, както навярно мнозина биха си помислили, а хирурзите и кардиолозите. В големите градове, те имат до седем нови сексуални романа годишно. Незнайно защо, хората си мислят че повечето пациенти на кардиолозите са най-вече пенсионери. Не е така. Техни редовни пациенти са жени между 25-30 години - в този период техният организъм минава през хормонална перестройка. Но лекарите нямат нужда от курортни романи. Те и без това имат достатъчно щедър избор да завържат любовно приключение на работа. Относно мениджъри, офисен пролетариат, работещите в мъжки колективи – забежката по време на отпуска си е цяло приключение. Пикът настъпва през лятото.

Има ли верни съпрузи

Навярно са 24-26%. Многобройни изследвания направени от сексолози с доброволци, използвайки хипноза показват, че на изневяра са склонни 74% от мъжете и 33% от жените. Интересно е, че мъжете са стабилни в изневярата – техният процент не се е променил от много години. Но количеството неверни съпруги постоянно се увеличава – с 0,1% годишно. Дамите повишават собствената си самооценка, еманципацията също си свърши работата. Възрастта за встъпване в брак постоянно расте. Преди 40 години, когато започвах работа като сексолог, много мъже се женеха за напълно неопитни девойки и жени. Днес повечето от тях, преди да създадат семейство, вече са имали над 7-8 сексуални партньори. Затова, когато тези жени попаднат в ситуация, в която нямат мъж, старите навици бързо се връщат. Жените, които изневеряват днес имат по-различна гледна точка от своите посестрими преди 20 години. Те, подобно на мъжете, считат че насладата от момента е достатъчно вълнуваща, а мимолетната връзка няма нужда от продължение.

За курортните романи трезво

Навремето, обикновено през септември, при лекарите се стичаха тълпи от жени, сдобили ли се най-вече с гонорея, а в най-лош случай - добрали се до любовна кореспонденция и снимки на съпрузите си с непозната хубавица. Винаги съм казвал на своите пациентки: „Е, преспал с нея един-два пъти, получил удоволствие, тя си заминала за Кишинев. Написала му едно-две писма, на които той отвърнал кратко. Какво толкова се е променило?”. Обикновено това наистина действаше успокояващо. Далеч от очите, далеч от сърцето. Днес обаче ситуацията е кардинално променена – има скайп, електронна поща, социални мрежи. Курортните романи вече не са само курортни. По време на почивката те едва започват, за да се развият със страшна сила по-нататък. Днес подобни връзки носят много по-голям риск от разрушаване на семейството, отколкото преди.

Моето мнение е, че подобни кратки романи носят повече полза, отколкото вреда. Всеки нов сексуален контакт е подобно на терапевтичен метод за борба с неврозите. Основният въпрос е как да се запази мярката в подобни ситуации, как да не се прекрачват разумните граници.

Знаете ли, работата ми показа, че мъжете – те са толкова труден народ. Не бива да бъдат оставяни сами. И работата не е в това, че могат да изоставят семейството. Те просто ще се самоунищожат за 3 седмици – ще пият, ще ядат като невидели, ще си докарат я гастрит, я язва, ще се тръшнат с високо кръвно. Болни хора, не знаят що е разумна мярка – затова мъжете трябва да живеят под контрола на жените. Това не значи да бъдат на синджир, разбира се. Просто когато един мъж знае, че у дома го чакат, той десет път ще размисли преди да приеме поканата на другарите си за някоя кръчма. Дори никой да не го съди, той знае, че на съпругата му това няма да й е приятно. Винаги съм се изумявал колко много жените вярват на мъжете си и пренебрегват техниката за безопасност. Ще дам пример – имаш дете на 2 години, имаш вила. Защо ти взимаш детето и цяло лято висиш на вилата, докато младия ти съпруг остава в града сам? Знаеш, че работи в офис пълен с привлекателни млади колежки. Какво – детето само на вилата ли може да порасне, няма да оцелее в градски условия ли, що ли? Дългите раздели свършват доста зле за семействата.

Разделите не бива да са по-продължителни от седмица. Сексолозите познават синдрома на 9-я ден. Живеете заедно, спите заедно в едно легло и дори да нямате чести сексуални отношения, все едно – мъжът ви чувства своята мъжественост. Но когато вас ви няма дълго, когато телесният контакт отсъства, у мъжа настъпва паника. И за него е нещо обичайно да потърси потвърждение, че организмът му функционира нормално. И дори да не отиде на курорт, той просто ще се зарови в старите телефонни номера и лесно ще реши проблема си с друга жена.

Източник: Lenta.ru
Картини:  Stephen Abela

5327 Преглеждания