Правилата на една необикновена жена – руски икономист, политик, партиен лидер, писател и творец

Повечето от нас са продължение на търпеливото поколение – така бабите ни са учили нашите майки, а майките ни са възпитавали нас. Но въпреки всичко, правото на глътка въздух и свободна воля е винаги налице. Често, когато сме се озовали между два огъня, е по-удобно да се преструваме на слаби и да се измъкваме от повечето отговорности. Именно затова, в отношенията си с мъжете, повечето съвременни жени избират ролята на жертва. Но нека не  забравяме, че всяка жена има дарбата да прегърне с крехките си ръце целия свят. И това е цяло изкуство – от една страна да бъде ранима, ласкава и нежна, а в същото време да стиска здраво юздите на своя живот.

Даваме думата на Ирина Хакамада, която има мнение по този сложен въпрос.

Най-важното, което трябва веднъж завинаги да проумеете – принцът на белия кон е най-голямата лъжа. Никой не е длъжен да ви направи щастливи и да ви спасява от превратностите на съдбата. С времето на мъжете им дотяга да влачат тоя тежък куфар с жалби и житейски оплаквания. И за да избегнете участта на захвърлен по пътя куфар, концентрирайте се не върху издирване на правилния мъж, а върху реализиране на собствените си мечти.

Когато ми кажат: „Ира, ти си глупачка!”, аз отвръщам: „Да, така е.” И правя това, което съм решила. Пратили са ме по дяволите, аз съм го пропуснала и съм отишла да върша моята си работа. Никога нищо не доказвайте. С нищо не се мерете. Особено в мъжки колектив. Това няма да има добър край.

При запознанство с мъж, е нужно да се представите зашеметяващо, а после да се превърнете в глупачка. И е добре неочаквано и много дипломатично да преминавате от едното състояние в другото. Мъжете да доста плашливи, те постоянно се страхуват от нещо. Или жената е твърде богата, или е твърде бедна, или е много красива, или пък обратното. Затова е нужно да сте непредсказуема, с лекота и хумор да изграждате общуването и връзката си.

За да построите хармонични отношения с когото и да било, най-напред създайте хармония със самия себе си и се заобичайте.

Какво да правите? Учете се да мечтаете, поставяйте си високи цели и вървете към тях. Това ви носи удовлетворение не от крайния резултат, а от самия процес. А ако ви се удаде да откриете и развиете в себе си подобна енергия, няма да са ви нужни никакви усилия, всичко ще се подреди от само себе си – и мечтите, и кариерата, и любовта.

Жената–ракета е тази, която се носи напред, осъществявайки своите мечти и цели – умният мъж задължително ще оцени такава жена по достойнство. В нея той винаги ще има какво още да разгадава. А това винаги привлича.

Жените, които могат хармонично да съчетават в себе си мъжкото и женското начало, които се възползват от всичко добро за своята самореализация, се превръщат в уникални жени. Такава е била Коко Шанел. А при желание, всяка жена може да бъде такава. Изпитала съм го сама.

В постигането на успех, парите са на второ място. Нужни се ви толкова пари, колкото да реализирате своите идеи. И за да не се събуждате всеки ден с мисълта – „Господи, ненавиждам работата си, но ще умра от глад, ако не я върша!”

Не се страхувайте от отчаянието. Стигнете до самото дъно. Аз лично съм заминавала на дачата, със седмици не съм общувала с никого. Казвала съм си, че съм ужасна, че съм пълен провал. Самосъжалявала съм се и дори ми е харесвало, че съм нещастна. Но в един момент, на цялото ти същество му писва от тая драма и ти казва: „Е, животът продължава! Не съм умряла, слънцето грее, всичко e наред!”. Тогава ставаш и продължаваш напред.

Източник: cluber.com.ua
Изображения: Kumar Petnaik