За да съхраниш верността е нужен талант ♥ Фредерик БЕГБЕДЕ

Думи на романтичния егоист на френската литература, който ни подари „Любовта трае три години”, но виж, верността – тя е друго нещо 

Когато спиш с жени наляво и надясно, те всички се сливат в една. И тя просто променя името си, кожата, лицето, тялото си и гласа. Дължината на косите й, размерът на гърдите й и цветът на бельото й, варират според всеки различен случай. Но ти й повтаряш заучени фрази, правиш едни и същи неща, извършваш еднакви движения в установен вече ред:

Ухаеш хубаво..., ела по-близо, все още се страхувам от теб..., толкова силно желая устните ти... побързай, не издържам вече…, о, благодаря ти, Боже, какво щастие..., наистина много те харесвам...,  струва ми се, че това е сън..., ще го правим цяла нощ, за цял живот...”

Повтаряш едно и също всяка нощ на различни момичета, с очарователния поглед на момченце, което разопакова своя подарък. Промените водят до повторение.

И най-парадоксалното е, че истинската промяна се случва тогава, когато останеш верен на една жена. Донжуановците са лишени от въображение. Прието е да смятаме Казанова за женкар, а той е бил просто лентяй. Защото, колкото и да сменяш жените, ти оставаш все същият мъж - шампион по пътя с най-слабото съпротивление.

За да съхраниш верността е нужен талант.

Източник: Фитнес для мозга
Снимки: Madame Figaro, Osez les livres

8141 Преглеждания