„Онова, от което се страхувам най-много е безнаказаността на властта и властта на безнаказаността."

„Корените на един човек не се крият в пейзажи, държави или нации, те са вътре в него."

„Интересуват ме само сходствата в хората, а не техните различия."

„Ние дори не осъзнаваме колко сме силни, докато не се изправим пред една трагедия. Човешкия капацитет за оцеляване е неизчерпаем."

„Този свят винаги ще има нужда от отцепници, дисиденти, авантюристи, аутсайдери и бунтовници, които задават въпроси, огъват правилата и поемат рискове."

„Само сърцето е това, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни."

„Впечатляват ме маргиналите. Хора, които трябва да преодоляват препятствия, хора, които не са защитени от чадъра на тесногръдието си."

„Най-бедните и най-изостаналите общества са винаги тези, които потискат жените си."

„Искам да изживея един епичен живот. Такъв, който да изпиша с големи прилагателни, да задраскам скучните абзаци и да подчертая правописните си грешки!"

„Историите ни може и да са различни, но емоционално всички сме еднакви!"

„Какъв е смисълът от таланта, опита и знанията ти, ако не ги раздаваш? Какъв е смисълът от житейските ти истории, ако не ги разказваш? Какъв е смисълът от богатството, ако не го споделяш? Раздавайте! Няма да бъдете кремирани с нито едно от тези неща!"

„Обичам белетристиката, защото чрез нея влизаш в мислите и живота на малките хора, хората, които са били победени, бедните, жените, децата, тези, които никога не са в учебниците по история."

„Хората със здрав разум не стават интересни герои. Те стават само бивши съпрузи."

„Може би идваме на този свят, за да търсим любовта, за да я намерим и после да я изгубим, и после отново и отново все същото. С всяка нова любов се раждаме повторно и с всяка любов, която приключва, в сърцата ни се отваря рана. Аз съм покрита с горди белези."

„Била съм разказвач на истории през целия си живот, но го осъзнах едва наскоро."

Снимка: imdb.com