„Светът, в който хората живеят по законите на подражанието, е огромно люлеещо се море от дъвчещи и изпразващи се медузи. Знаете ли, че медузите живеят без мозък?“

Как работи интуицията

Пред вас са два пътя: пътят на подражанието и пътят на изследването. Нашият свят е тръгнал в посока на подражанието. Отиваш на училище - подражавайки, отиваш на работа - подражавайки, отиваш в университета - подражавайки, излизаш с диплома на висше подражание.

Ако искате да станете личност, да намерите предназначението си, призванието си, основната ви задача е да се научите да различавате истинския път от лъжовния! А за тази цел ще ви е потребна интуицията!

Всяко постижение в живота започва през преодоляването на несигурността, на съмненията, на страха, през принуждаването на мързела да служи на вас, а не вие на него. За миналото няма варианти, за бъдещето има - в бъдещето вариантите са безкрайни. От страданието до щастието има само една крачка. Ами, направете я!

За всички околни човекът, притежаващ интуиция, изглежда като някой селски луд. Когато всички тичат в една посока, той отива в друга. Когато всички купуват, той продава. Когато всички търсят място, на което плащат повече, той направо напуска работа и започва свой бизнес.

После, след известно време, за този третоокия започват да приказват: „ Провървя му на глупака!’’, „ Позна, че идва криза!”, „ Върви им на идиотите - купил акции на смотания „Фейсбук”, сега е милионер!’’

А този наш шесточувственик просто е притежавал повече информация от другите. Може би той ясно е усещал накъде трябва да се движи, а може и неясно да го е усещал. Но стрелката на вътрешния му компас е показвала необходимата посока, а вярата му е позволила да постигне успех там, където хиляди са претърпели поражение. Интуицията не е точна наука, не е математика, не е геометрия, а компас.

Появява Ви се задача, идея, мечта и Вашият компас Ви води натам.

Третото предимство на интуицията: достъп до огромни библиотеки със скрита информация.

Светът, в който хората живеят по законите на подражанието, е огромно люлеещо се море от дъвчещи и изпразващи се медузи. Знаете ли, че медузите живеят без мозък? С успех живеят вече повече от 500 милиона години.

Обидих ли Ви с шегите си, скъпи читателю?

Добре де, добре. Не са медузи, разбира се: овни, които цял живот търсят оценката на същите като тях овце. Бе –е-е, каква ти е страхотна вълната! Откъде я купи?

Бе-е-е , новите ти копита са последна мода! И аз искам такива!

Питаш такъв овен: „За какво си се родил, каква е целта на живота ти?”. И чуваш насреща: „Целта на живота ми е да живея. БЕ-Е!”

Из: „Опитът на един глупак 6: Или как работи интуицията“, Мирзакарим Норбеков, ИК Жануа ’98
Източник: janua-98.com/norbekov
Снимка: Норбеков България