Неграмотният не чете, не знае, не се интересува, а решава съдбата на България ♥ Теодосий ТЕОДОСИЕВ - ТЕО

Личности и политика

Призваният да подготвя светлите умове на бъдещето учител, и колко е важно да бъдеш образован, за да имаш право да гласуваш и да решаваш съдбините на България.

Висш интелект по време на избори Формулата на Тео

Убеден съм, че гласът на професора и гласът на неграмотния на едни избори не могат да бъдат равни, те не трябва да имат еднаква тежест. Неграмотният не чете, не знае, не се интересува и няма никаква информация, а решава съдбата на България.

Сигурен съм, че ако всички грамотни гласуват, резултатите от изборите ще са други.

Нека не забравяме, че половин век живяхме при диктатура на неграмотните, и то в епоха на научно-техническа революция. Че и ги избираме.

Аз уча моите ученици, че е сложно и опасно човек да е прост, опасно е да допуснем и прост човек да ни управлява. Затова ги съветвам винаги да гласуват. Глупаво е да допуснеш друг да решава вместо теб, а след това да протестираш срещу този избор.

Знае се от християнството, че предпоследният смъртен грях е унинието, отчаянието. А отчаян човек не гласува. А последният смъртен грях е любимият на нашите ученици мързел. Лошо е, ако не отидем на избори от униние, но е още по-лошо, ако не гласуваме от мързел.

По материал на: 24chasa.bg
Снимки: Теодосий Теодосиев © Личен архив на Николай Василев

1910 Преглеждания