Три медитации за изцеление на живота от съкровищницата с мъдрост на духовната лечителка Луиз Хей (1926 ~ 2017).

(1926 ~ 2017)

СТОЙНОСТ

Чувствам се удобно със собствената си стойност

Мога да го направя 

Колкото повече подкрепям себе си с любов и се приемам благосклонно, толкова по-стойностна се чувствам. Когато се чувствам стойностна, тогава се чувствам най-добре. Всъщност, чувствам се напълно добре. Започвам да позволявам на добрите неща да ми се случват. Започвам да виждам възможности, каквито никога преди не съм виждала. Оставям животът да ме поведе в нови интересни посоки. Оставям съзнанието ми да се простре отвъд това, което съм смятала за възможно. Чувствам се достойна за изобилието от възможности и животът изведнъж става много вълнуващ. Съзнавам, че имам право да живея живота, който искам. Може да се наложи да променя това или онова, да бракувам някое старо убеждение, да се простя с някое старо ограничение, но мога да го направя. ДА! Заслужавам. Заслужавам всичко добро!

***

ТЪРПЕНИЕ

Всичко е наред. Имам всичко, което ми е необходимо

Имам много време 

Когато съм нетърпелива, знам, че това е защото не желая да си дам достатъчно време, за да усвоя настоящия урок. Искам да стане сега, веднага. Или както веднъж чух да казват: „Незабавното удовлетворение не е достатъчно бързо.” Винаги има какво да се научи, нещо ново, което да се опознае. Търпението означава да бъдеш в мир с процесите на живота, да знаеш, че всичко се случва в идеалното съчетание на време и място. Ако сега не чувствам пълнота, значи има още нещо, което трябва да науча или направя. Нетърпението не ускорява процеса; то е само загуба на време. Затова аз поемам дъх, обръщам поглед навътре и се питам: „Какво още трябва да знам?” После търпеливо изчаквам да усвоя помощта, която се навред около мен.

***

УРОЦИ

За мен уроците са лесни и забавни

Желая да уча 

Уча се да търся любовта, която се крие винаги във всеки урок. Всички сме се родили, за да се учим. Аз се старая да науча повече за отношенията между мислите и преживяванията ми и се старая да направя най-доброто със знанията и разбиранията си. Да се учиш има много общо с желанието да се променяш. Моето По-висше Духовно Аз е неизменно и вечно; това, което всъщност се променя, е моето временно, човешко Аз. Учили са ме да вярвам, че е трудно да се промени. Сега знам, че мога да избирам между това да се хвана на тази въдица или обратното: да вярвам, че е лесно да се промениш. Мога да се съпротивлявам, да отричам, да се ядосвам и да издигам стени, но в крайна сметка ще трябва да си науча урока. А желанието да учиш помага и то много.

***

От: „Медитации за изцеление на живота“, Луиз Хей, ИК „Кибеа“, 1998 г. 
Снимка: Луиз Хей (1926 ~ 2017), Louise Hay