Всичко, което идва в живота ти, е привлечено там от теб ♥ Ронда БЪРН

Как работят животът и Вселената – това ценно познание споделя австралийската писателка и продуцентка Ронда Бърн, създател на документалния филм „Тайната“ и автор на едноименния бестселър, достигнал до читателите в превод на над 50 езика. В „Как Тайната промени живота ми“ (Изд. Изток-Запад) тя събира автентичните лични истории на стотици хора, повярвали в себе си и сбъднали мечтите си. 

Как работят животът и Вселената:

1. Поискай. Законът за привличането отговаря на всяка устойчива мисъл, която задържаш в ума си. Дори да искаш нещо изключително специфично, бъди сигурен, че ще получиш точно това, което си пожелал.

2. Повярвай. Поискай, повярвай, получи – нужни са само три стъпки, за да сбъднеш това, което желаеш. Често втората стъпка – повярвай – може да бъде най-трудната от трите, но тя е и най-важната. Да повярваш означава да не се съмняваш. Да повярваш означава да не се колебаеш. Да повярваш означава да имаш абсолютна вяра. И тази вяра остава несломима, независимо какво се случва в заобикалящия ни свят.
Овладееш ли тази стъпка, вече имаш пълна власт над живота си.

3. Увери се, че действията ти съответстват на очакванията ти. Какво означава това? Означава да постъпваш така, все едно че желаният резултат вече е факт и реалност. Когато опознаеш Тайната, ще разбереш, че има много техники, чрез които можеш да укрепиш вярата си и да ускориш действието на закона за привличането. Един от най-мощните похвати е да действаш така, сякаш вече си получил това, което желаеш. Изживей мечтата най-напред в мислите си, изживей я напълно и изцяло, а после тя ще се материализира е живота ти. Когато си се настроил вътрешно на тази честота, ти привличаш всичко, от което мечтата ти има нужда, за да стане реалност. Постигането на това, което желаеш, се случва най-напред във вътрешния ти свят! Външният свят е свят на следствията, отражение на мислите ти. Избирай щастливите мисли. Излъчвай щастие и радост, отправяй ги към Вселената от цялото си сърце и ще живееш в истински земен рай.

4. Такъв е законът. Всяко нещо в живота ти се случва първо във вътрешния ти свят.

5. Не можеш да сбъднеш желанията си, ако си в състояние на стрес. Стресът и тревогите са нещо, което трябва да премахнеш от живота си. Когато си под стрес, емоциите ти казват, че нямаш това, което желаеш. Стресът и напрежението означават липса на вяра, затова най-добрият начин да ги премахнеш е да започнеш да вярваш още по-силно.

6. Ефективността на утвърждението зависи изцяло от това дали вярваш в него. Нямаш ли вяра, думите ти си остават най-обикновени и безсилни думи. Вярата дава сила на твоите думи. Причината, поради която визуализацията има толкова силен ефект, е, че когато в съзнанието ти оживее образът на това, което желаеш, мислите и чувствата ти започват да го представят като реално. Ти излъчваш този мощен сигнал към Вселената, а законът за привличането го улавя и връща тези образи обратно към теб под формата на реални житейски ситуации, идентични с тези, които си видял в ума си. Как е възможно умът ти да има такава сила, че да променя физическата реалност? Древните учения ни казват, че всичко – абсолютно всичко, – което възприемаме във физическия свят, е „проекция на ума“. Те твърдят, че цялата материя е трансформирана мисловна енергия и именно затова умът може да променя всичко.

7. Щом вземеш решение, че ще отдаваш значение само на положителните мисли, в тялото ти мигновено се отключва оздравителен процес. Щастливите мисли снабдяват тялото ти с най-мощния здравословен стимулант, който можеш да му предоставиш. Причините да се чувстваш нещастен могат да бъдат безброй. Но ако постоянно отлагаш щастието, казвайки си „Ще бъда щастлив, когато…“, тогава не само то се отдалечава за неопределено време от теб, но и тялото ти започва да страда. Щастието е твоят вълшебен здравословен еликсир, затова бъди щастлив сега, на момента, без извинения!

8. Ако не си доволен от това, което ти се случва, спри и осъзнато промени мислите и чувствата си. Ако всичко върви гладко, продължавай така и занапред.

9. Как ще получиш мечтаната работа или кариера, а също и всичко друго, което желаеш да привлечеш в живота си, не е твоя грижа. Вселената ще задвижи всички хора, обстоятелства и събития, за да сбъдне желанието ти по начин, който не е в твоя власт. Затова не се питай как точно ще се случи това, което си поискал, а започни да си представяш как би се чувствал, ако то вече се е случило.

10. На всички, които се съмняват в Тайната, искам да кажа: Тя наистина действа. Но за тези, които продължават със съмненията – това е вашия избор – това не значи че няма да имате късмет в живота, а по-скоро че хаотично ще привличате позитивни и негативни случки във вашия живот, защото липсва фокус и вашите съмнения действат като ръчна спирачка. За да се увериш в силата на Тайната, поискай нещо малко. Пробвайте, няма какво да губите – може само да спечелите вашия живот.

11. Съмнението… това е единствената пречка. Това е избор който сам избираш, което само води до доказване на „неуспехи“, които още повече потвърждават съмнението. Докога?

12. Ако усещаш, че съмненията подкопават вярата ти, укрепи я чрез визуализация и утвърждения. Друг вариант е да правиш нещо, което те кара да се чувстваш щастлив, защото усещането за щастие кара съмненията да изчезнат! Съмнението е негативно състояние, несъвместимо с позитивизма на щастието. Няма как при наличие на съмнение да постигнеш желан резултат. Защо? Самото съмнение е просто вяра, че нямаш това което искаш – и всъщност точно това ти предлага вселената – нямане). Съмняващия се сам си избира вярата в липсата и това се манифестира в реалността. Кое желаеш да подхранваш – съмнението или вярата? Изборът е твой. Ние винаги избираме – в дуалистичния свят дори и да не избираме, това е пак наш избор. И не се учудвай от резултатите. Те не са чудо, те са просто резултати!

13. Законът за привличането отговаря абсолютно точно на твоите мисли и думи, затова, когато си представяш как нещо се случва в бъдещето, ти всъщност блокираш случването му в настоящето. Трябва да го почувстваш така, все едно ти се случва в момента, а не пасивно да си го повтаряш на ум безсъзнателно. Увери се, че действията ти са в съответствие с това, което очакваш да получиш – твоите действия изразяват твоята вяра.

14. Ако още не разбираш и не знаеш как – избери щастието. Бъди просто щастлив, това е утвърждаване че имаш вяра и благодарност. С всяка щастлива мисъл ти променяш живота си. Не външните обстоятелства ти пречат да бъдеш щастлив, а извиненията, които си намираш, за да не бъдеш. Престани да обръщаш внимание на мисли за минали нещастия. Ако се съсредоточиш върху трудности от миналото, привличаш още трудности в настоящето. Вярата в негативните мисли е най-голямата причина за човешкото нещастие.

15. И ако пак не го приемате, добре. Но моля ви, тогава поне вярвайте във ваш личен метод. И пак стигаме до „вяра“ – кой тип вяра избирате? Изберете това което работи за вас. Ти сам твориш живота си посредством своите мисли и чувства и никой друг освен теб не може да им бъде господар.

16. Зад всяко нещо, което изглежда лошо, се крие нещо добро. Ако проумеем, че доброто е навсякъде, дори и в най-тежките изпитания, тогава ще започнем да виждаме негативните ситуации в положителна светлина.

17. Не можем да контролираме всичко, което идва в живота ни, защото той включва и други хора и ние нямаме власт над техните действия. Но винаги можем да контролираме начина, по който реагираме на това, което се случва в живота ни.

18. Промени начина си на мислене; промени начина, по който се чувстваш, и светът, такъв какъвто го познаваш, ще се промени пред очите ти. Тогава твоята история ще се превърне във вдъхновение за някой друг. Променяйки себе си, ще промениш и заобикалящия те свят.

19. Състоянието на щастие е нашето естествено състояние. Негативните мисли, негативните думи, негативната нагласа отнемат толкова много енергия. А колко по-лесен е пътят на добрите мисли, добрите думи и добрите дела. Избери лесния път.

20. Не можем да привлечем към себе си нищо, ако не сме благодарни за това, което вече имаме. Благодарността е богатство. Бъди благодарен за това, което желаеш, преди още да си го получил.

21. Няма безнадеждни случаи, няма „нелечими” болести, няма невъзможни неща. Каквото и да се е случило, можеш да го промениш – започни с една положителна мисъл и след нея ще последват още. Можеш да бъдеш и да направиш всичко, което пожелаеш – ограничения не съществуват. Във вселената не може да съществуват невъзможни неща – дали ограничената човешка логика ще ви заблуди и хвърли в съмнение – вие решавате.

Радостта привлича още радост.
Щастието привлича още щастие.
Спокойствието привлича още спокойствие.
Благодарността привлича още благодарност.
Добротата привлича още доброта.
Любовта привлича още любов.

Знай, че в момента, в който поискаш, това, което желаеш, вече е твое. Трябва само да имаш абсолютна и безрезервна вяра. Трябва да действаш, говориш и мислиш така, като че ли вече го имаш в настоящия момент. Това означава да вярваш. Но как ще се случи, как точно Вселената ще ти го осигури, това не е твоя грижа, не е твоя работа. Позволи на Вселената да го направи за теб. Когато се опитваш да си изясниш как точно ще се случи, ти излъчваш честота, която съдържа съмнение – и няма как да повярваш в реалността на случването. Мислиш си, че ти си отговорен за него, и не вярваш, че Вселената ще го стори за теб.

Най-голямата тайна: Тайната е законът за привличането!

Всичко, което идва в живота ти, е привлечено там от теб. То е привлечено към теб от силата на образите, които имаш в съзнанието си. То е това, което мислиш. Ти привличаш към себе си всичко, което се случва в съзнанието ти.

Най-голямото неразбиране: Че винаги ползваме тайната съзнателно или несъзнателно.

Съзнателно имате избора да предпочетете позитивната нагласа, а несъзнателно често се поддаваме на страха и неверието, което лесно ни вкарва в затворен кръг.

Най-голямата заблуда: Че ние хората сме безсилни.

Най-голямата лъжа: Че чудеса не съществуват, само защото не можем да си ги обясним от човешка гледна точка. 

Така се заражда съмнението/неверието в силите на вселената, а живота слуша и изпълнява, и това е което ни предлага – нашето неверие става наша реалност, защото толкова и очакваме.

От: „Как Тайната промени живота ми. Истински хора. Истински истории“, Ронда Бърн, изд. „Изток-Запад“, 2018 г.  
Картина: DALL-E

4906 Преглеждания