Най-доброто средство срещу алкохола и наркотиците е вярата ♥ Сергей ЛАЗАРЕВ

„Опасността от алкохола е, че свързвайки душата, алкохолът не дава възможност на човек да се подложи на прочистване и вместо да пречисти душата, той включва програма за самоунищожение.“

(The Drinker, 1891, by Paul Cezanne)

Алкохолизмът 

Алкохолът е мощен стимулант. На младини, когато още има много енергия, човек, употребявайки алкохол се чувства щастлив. Но ако той превърне в свой основен смисъл търсенето на удоволствия, то започва да прилича на плъх, на който са му имплантирали електрод в центъра на мозъка, отговарящ за удоволствията. Такъв плъх постоянно натиска лоста, за да получава удоволствие, забравя за храна и вода, и в крайна сметка умира от изтощаване. 

На същия принцип и за алкохолиците и наркоманите престават да съществуват всички останали удоволствия. Най-важното нещо за тях става употребата на алкохол или наркотици, които стимулират най-голямо освобождаване на енергия. Точно освобождаването на енергия е това, което им дава усещане за щастие.

Затова, човекът, който не умее да сдържа желанията си, започва да формира тенденцията към постоянно удовлетворяване на тези си желания, тоест – към постоянно изтичане на енергия. Човекът спира да контролира сам освобождаването на енергия и енергията започва да се освобождава прекомерно. Това е много опасен процес, който води до болест. Болестта ще се превърне в спасение, в противен случай, човек може просто да изразходва целите си резерви на енергия и да умре. 

Сега привързаността се е увеличила при почти всички и опасността от алкохол е, че свързвайки душата, алкохолът не дава възможност на човек да се подложи на прочистване и вместо да пречисти душата, той включва програма за самоунищожение. В преходни периоди, през пролетта Февруари-март-Април и есента август-Септември-Октомври, пиенето на алкохол е особено опасно, защото по това време в нашето подсъзнание се активира чувството на любов, което ни дава нова енергия. Превръщането на фината жизнена енергия, постъпваща в душата в похот, лишава нас и нашите деца от енергията на бъдещето.

Отдавна е известно: най-доброто средство срещу алкохола и наркотиците е вярата. Това е любов в душата. Това е здравословен начин на живот и формиране на добри навици. Най-добрата възможност за преодоляване на стреса е натрупването на Божественото в душата, това е състояние, когато обичаме всичко човешко, но не зависим от него.

Основното нещо по време на стрес е да не оценявате ситуацията и да се опитате да изпитате положителни емоции. Първо трябва да почувствате Божествената воля и едва след това да включите логиката, оценката, съзнанието. Най-добрата защита срещу стреса е да знаете, че той не е случаен и че има върховна логика. Трябва да вярваш в Бог. Да вярваме, че Бог ни обича. Тъй като Бог ни обича, ние също трябва да го обичаме. И всички наши проблеми са задачи, които трябва да решим. Това не е наказание, а помощ. Когато го усетим, тогава в душата се появява топлина. След това трябва да потърсите различни здравословни източници на освобождаване на енергия: любов, грижа за другите, жертва, творчество, спорт, каляване.

Източник: Сергей Николаевич Лазарев - България
Картина: The Drinker, 1891, by Paul Cezanne; chinaoilpaintinggallery

15833 Преглеждания
В този ред на мисли