Колоритните товари на мотоциклетите във Виетнам

Във виетнамските градове, високата гъстота на населението, тесните улички и традицията на пазаруването директно от тротоара са причината мотоциклетите да бъдат предпочитаният начин за транспортиране на почти всичко. Фотографът Hans Kemp издава втора книга по темата, озаглавена "Bikes of Burden", забавна и колоритна серия от 148 снимки, която показва мотоциклети, превозващи товари от невероятни неща. Виетнам е повече от идеалното място за този проект, тъй като там има приблизително 90 милиона търговци и потребители, които купуват и продават нещо на почти всеки уличен ъгъл.

Hans Kemp пристига за първи път в страната през 1991 година, точно преди Tet, виетнамската Нова година и веднага е поразен от забързаните тълпи, които се подготвят за празника. "Не можех да повярвам на очите си. Имаше един непрекъснат поток от мотори на пътя пред мен. Стоях там хипнотизиран, опиянен от всичко това - проникваща миризма на бензин, смесена с парфюм, звук, цвят и движение. Имаше някаква различна и невероятна жизненост във всичко, което ме заобикаляше. Трудно ми беше да подредя мислите си и да осмисля тази уникална част от всекидневния живот на Виетнам.", споделя Kemp.

Пълноцветните и автентични фотографии на великолепната мотор-култура на Виетнам, Hans Kemp публикува само между няколко страници, а новата му книга е на разположение в Amazon.

12345687910

11 12

Снимки: Hans Kemp, Amazon

3918 Преглеждания