Кралят на джунглата, страховития господар на животните – съвършеното описание за лъвове. Вярно е, но не е съвсем вярно за Цион, 11-годишният любимец на Фрики Вон Солмс – мъжът, посветил живота си на спасяването на диви котки в Южна Африка. Роден от лъвицата Симба, малкият Цион е отделен от родителите си, заради враждебното и агресивно отношение на своя баща. 69-годишният Фрики поема грижите за лъвчето - храни го и дори го приютява в собственото си легло. Тази необичайни грижи довеждат до необичаен резултат – Цион се превръща в млад лъв с нежна душа и приятелско поведение, който е твърде опитомен, за да бъде върнат в дивата природа.

4

1  8 

Пазачът Вон Солмс се грижи за още 19 лъва и леопарда, но връзката му с Цион е изключително специална – белязана с взаимно доверие и обич. Те прекарват почти цялото време заедно – лъвът съпровожда Фрики, докато обикаля с камиона си, по време на лов, или просто на разходка – вървейки един до друг. Мъжът държи Цион приятелски за опашката и дори услужливо си сваля обувките, за да стъпва „меко" и да не тревожи гривестия си приятел с излишни шумове.

79

Фрики Вон Солмс споделя: „Имах изключителна възможност – една на милион – да живея с лъв, да споделя и проследя всички етапи от неговото порастване. Хората познават единствено дивата страна на тези животни, но не знаят, че те са истински личности - със собствен характер, чувство за хумор и дори могат да се смеят. Цион е един нежен гигант. Той никога не е атакувал хората и аз напълно му се доверявам".

Източник | My Modern Met