Red Bull Music Academy отново идва в България!

Работилница и парти, от считания за Куинси Джоунс на новото поколение музикант, дава възможност за участие на българи в двуседмична музикална академия в Париж 

1red-bull-music-academy

Заповядайте на 5-ти февруари 2015 г. в клуб Терминал 1 за поредната доза музикално вдъхновение и ритъм.

Нашият специален гост-лектор ще разкаже от първа ръка за уникалното усещане да си част от световната музикална академия. Това е считаният от мнозина за наследника на легендарния джаз музикант Куинси Джоунс. Авангарден джаз и соул пианист, композитор, DJ, бийтмейкър, продуцент и причина за милиони страхотни мелодии – това е изпълнителят от новозеландско – японски произход MARK de CLIVE-LOWE @MdCL!

Марк стои начело на т.нар. "бийт мейкъри" в джаз и соул сцената. Той е смайващ изпълнител на живо, който чрез импровизации с компоненти за ударни и клавирни инструменти и ефекти, създава уникални музикални произведения на всяка една сцена и при всяко едно негово участие.

Събитието на 5-ти февруари се състои от две части:

18:00 ч.: Session & Workshop, водени от Марк де Клайв-Лов.
Важно: Вие сте поканени като гости и участници в сесията. За обратна връзка и данни, моля да се регистрирате ТУК до 2 февруари.

22:00 ч.: DJ сет на живо и парти с Марк де Клайв-Лов.
Заедно с Рут Колева, те двамата ще представят и ремикс на нейно парче - което ще запазим в тайна! Импровизации на ударни инструменти от Васил Вутев.
Важно: отворено събитие за гости и публика, където можете да поканите ваши приятели. Вход свободен до запълване на клуба.

Повече за Марк де Клайв-Лов @MdCL:

Формиран от двойствеността на японско-новозеландския си произход, запален да свири пиано още от 4 годишна възраст, не е чудно, че вроденият талант на този мултинационален феномен взривява музикалните сцени от Нова Зеландия до САЩ, Великобритания, Европа, Азия, Карибите и Африка. Марк де Клайв-Лов е един от най-иновативните продуценти и изпълнители на живо, който някога ще срещнете. Той е артист, продуцент, композитор, пианист, изпълнител, ремиксатор на живо и музикален преподавател в световен мащаб. Изключителните умения на Марк са подчертани от рядка звукова чувствителност – той е професионален музикант, "посял" своите семена в джаза, и музиката му днес вече не познава граници и жанрови ограничения.

Концепцията на музикалния му проект не е сложна - MdCL разполага с "MPC" (музикална машина за битове) и клавишни инструменти (от рода на пианото), към които се присъединяват сменящи ролите си соул, джаз и хип-хоп певци и музиканти на живо в духа на пълната импровизация. Стилистично произхождащи от звука на западен Лондон импровизираните соул сесии направиха това, което никога не беше правено преди, а именно всеки един път шоуто на живо е уникално преживяване както за музикантите, така и за публиката.

Това негово умение допринася за над 300 издадени записа, работейки с широк кръг артисти от ранга на: Jill Scott, Jody Watley, Leon Ware (Marvin Gaye / Michael Jackson / Maxwell), Masters At Work, Sandra St. Victor (The Family Stand / Chaka Khan), DJ Spinna и много други.

Сега, базиран в Лос Анджелис, след цяло десетилетие в лондонската ъндърграунд клубна култура, Марк де Клайв-Лов издаде номинирания в 4 категории Grammy (Наградите Грами) нов албум – джазово ремиксираният клубен музикален проект CHURCH. Марк често е определян като великия Quincy Jones на новото поколение, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза.

Очакваме ви на 5-ти февруари, за да се срещнете на живо и почерпите от знанията и уменията на новия идол в бийт и соул музиката!

За Red Bull Music Academy:

След множеството световни оазиси на клубната музика и култура, през които Red Bull Music Academy премина през последните 16 години като Барселона, Кейптаун, Торонто, Сао Пауло, Мелбърн, Лондон, Мадрид и последната година - Токио, тази година академията се насочва към безспорната столица на модата, изкуството и стила – Париж.

Академията ще приеме отново две групи от 30 души от цял свят за два пълни "семестъра" от събития, уъркшопове и студийни сесии тази есен в Париж.

Малко повече за незапознатите:

Red Bull Music Academy е международен уъркшоп проект, състоящ се на различно място всяка година. По време на всеки от двуседмичните "семестри", Академията приютява между стените си някои от най-добрите световни майстори на ритъм и саунда. Вероятно няма друга по-подходяща дума от "синхрон", ако трябва да определим атмосферата на мигове, в които музиката докосва поклонниците си; още по-силно е изживяването, когато тези хора се съберат заедно на живо.

Ето защо за нас е удоволствие да поканим продуценти, инструменталисти, изпълнители и DJ-и да кандидатстват и станат част от Академията в Париж.

Кандидатстването за академията може да се направи до 4 март 2015 на: apply.redbullmusicacademy.com – заедно с вашия демо запис за датите 25-ти октомври до 27-ми ноември 2015 г. в Париж.

Всяка кандидатура ще бъде внимателно разгледана от жури, съставено от представители на известни лейбъли, музикални журналисти и членове на Академията. От всички "кандидат-студенти" ще бъдат избрани общо 2 групи от по 30 участника, които ще представляват възможно най-широкия спектър от музикални стилове и активности: от създатели на песни до новатори на синтезаторни техники, оркестрални композитори и експериментатори на електронен бийт.

В Париж избраните участници ще имат уникалната възможност да чуят от самите създатели историите за първите стъпки на музикални течения и култури, но също и да разберат какво вдъхновява някои от съвременните бунтари и създатели на революции в саунда на модерната музика. И като във всяка Академия – след думите идват делата: парижките нощи ще станат домакин на студийни сесии, в които споделените спомени и родените емоции от деня ще бъдат претворени в музика. Но това далеч не е всичко –логична стъпка в израстването на всеки от "студентите" на Академията е голямата сцена: емблематични клубове и концертни зали във френската столица ще предизвикат таланта и уменията...

За всички желаещи да премерят сили на световната сцена: Академията в Париж дава шанс за изява и вдъхновение – всичко необходимо е на клик-разстояние на www.redbullmusicacademy.com

Следете страницата на събитието във Facebook ТУК.

red-bull-music-academy 11

6470 Преглеждания