Двама мъже, 10 000 дървета, 12 години. Цзя Хаикс и Цзя Венци – приятели, ощетени от живота, но виждащи и можещи повече от всички, които имат всичко. Единият е сляп по рождение, а другият – с две ампутирани ръце. И независимо от трудностите, двамата успяват да посадят над 10000 дървета за 12 години. Още ли мислите, че има невъзможни неща? Отговорът е очевиден – навярно е трудно, но няма нищо невъзможно тогава, когато пожелаеш да бъдеш част от живота и сам да създаваш живот.

Мъжете се запознават преди години, когато и двамата били в търсене на работа. Хаикс си припомня деня, когато неговият син пожелал да хапне портокали, но семейството нямало пари да си позволи този лукс. Тогава Цзя решил, че няма повече да седи и да не прави нищо, а ще си намери работа.

Двамата мъже се захванали с огромен труд – да защитят местните села от наводненията. Те наели участъка по протежение на реката и започнали да садят дървета. Всеки ден в 7 сутринта, двамата тръгвали на работа въоръжени с лопати и железни пръти. И понеже нямали пари за посадъчен материал, двамата си набавяли резници по традиционния начин – от други дървета. А това не било хич лесно, предвид техните ограничени възможности.

"Аз съм ръцете му, той – очите ми, споделя Хаикс и добавя – Ние сме добри партньори. Твърдо стоим на крака си и макар да се препитаваме скромно, в сърцата ни цари мир".

Благодарение на техният упорит труд, се появили над 10000 нови дървета, а стотици птици са свили гнезда в тези удобни домове.

1

2

3

4

5

6

7

По материал на AdMe.ru
Снимки | sayfala, blogspot, metronews, mdig