Австралийският Ангел-хранител.

1

Дон Ричи, австралиецът който живеел точно до скалите The Gap – място красиво, сурово и убийствено. Място, от чиито страшни височини, мнозина избирали да сложат край на живота си. И тогава Дон се превръщал в техен спасител. Разочаровани, нещастни, изгубили всякаква надежда – такива хора се опитвал да спасява всеки ден Дон, когото всички наричали „Ангел-хранител".
Когато виждал потенциален самоубиец, той отивал и разговарял с него, после му предлагал да го отведе в дома си, за да продължат разговора си на чаша чай. И твърде често, Дон наистина успявал да убеди самоубийците, че има смисъл да продължат живота си и да се борят с проблемите, които им изглеждат непреодолими. Самият Дон страдал от онкологично заболяване.
По официални данни, г-н Ричи е спасил 163 души, за което нееднократно е бил награждаван. През 2010 година, двамата със съпругата си стават почетни граждани на годината. Близките му споделят, че спасените от Дон са повече от 500 човека, просто за това не се знае.
За жалост, не всички решили да сложат край на живота си, пожелали да говорят с Дон. Веднъж, дори самият той едва не загива, опитвайки се да задържи на скалите момиче, решило да се хвърли, независимо от дългите разговори с него.
През 2012 г., скалите The Gap остават без своя верен страж - 86-годишният Дон поема по дългия път към вечността.

2

3

4
Източник и снимки: ADME.Ru