Следващата ще бъде след три години

Blue Moon 1

Този юли предложи достатъчно космически знамения и красиви планетарни композиции. Освен с невероятните горещини, които ще простим на природата, месец юли ще изпратим с удивителната Синя Луна. Наричана е така, защото се случва рядко, както се случват изключително красивите неща в живота ни - „Once in a blue moon". Да се види синята окраска на естествения спътник на Земята е възможно, но това се дължи на оптически ефект и няма отношение към настоящото събитие.
С термина „Синя Луна" учените наричат второто за месеца пълнолуние. Обичайно през годината се случват 12 пълнолуния – по едно месечно. Веднъж на 2.7 години се случва Луната да засие в пълния си блясък 13 пъти.
И това е явление, което не винаги може да бъде наблюдавано от всяка точка на Земята. Например на 30 март 2010 г., Синята Луна е била видима само в часовите пояси източно от UTC+07.
Пълнолунието на 31-ви юли ще зарадва всички земляни. А следващото ще бъде на 31-ви януари 2018 г. – отново с ограничена видимост – щастие за жителите в часовите пояси западно от UTC+11.

Източник ~ Nat Geo Ru
Снимка ~ creepypasta.wikia.com, www.mariaelita.com