Тази история ужасно много напомня сюжета от филма „Пристигане в Америка", в който Принц Аким (Еди Мърфи), напуска родината си Замунда, за да търси любимата си в най-могъщата страна в света.

article-0-1BAB5B2E000

През далечната 1977-ма мъж на име Исаак Осей се премества от Гана в Америка и започва работа като таксиметров шофьор (разбира се, това се случва малко по-късно, след като Осей взема шофьорска книжка). Няколко години по-късно, спестявайки всеки припечелен долар, той прави цяло състояние и открива своя собствена таксиметрова фирма. През 2006 г. умира братът на Исаак, който впрочем е бил могъщ вожд и ръководител на пет племена. По стара африканска традиция, тронът е наследен от Осей и сега той води своя двойствен живот като крал в родината си и бизнесмен в САЩ.

article-0-1BAB5B1A000

Исаак и съпругата му Елизабет са собственици на таксиметровата компания „Napasei Taxi Management Corporation", но освен, че са ангажирани с ръководенето й, те редовно пътуват до Гана, където Исаак изпълнява задълженията си на крал.

article-0-1BAB5D4C000

Точно както Принц Аким и Исаак открива любовта на живота си в Ню Йорк. Когато срещнал Елизабет, тя работела като мениджър в същата фирма.

article-0-1BAB5D9C000

article-0-1BAB5D87000

article-0-1BAB5E27000

"Никога не съм мислил, че ще станa владетел. Въпреки това, след смъртта на брат ми, семейството ми ми каза, че трябва да стана негов наследник. Аз предпочитам да живея в Гана, където хората идват при мен и се отнасят към мен с уважение." - казва Исаак.

article-0-1BAB5DC7000

"Когато съм в Ню Йорк, аз се чувствам по различен начин. Никой не ме познава тук."