Теория на порязванията по време на готвене

Чудно достоверен набор

Готвенето е проста работа, но не е за прости хора. Казва го един майстор готвач, на когото може да се има доверие. Освен това обаче, готвенето може  да се превърне в бойно поле с прорезни рани и прочее… Защо? Ами защото докато готвим, влагаме душата си – накратко, това е отговорно занимание. И ако душевният ни комфорт е в пълен стрес, мъка или е потънал в лошо настроение, по добре не се хващайте за тенджерите. Чисти мисли, спокоен ум, ведра душа – само в такова състояние е позволено на човек да приготвя храна според източните традиции.

Който тръгва с ножа напред и си нанася прорезни рани в процеса на готвене, да го остави внимателно и прочете следните значения на щетите.

Порязването означава, че сме ядосани на себе си или на някой друг, кръвта и ножът са символ на агресия и омраза.

Ако си порежете или нараните пръстите, тялото ви напомня, че сте объркали пътя. Как?

  • Показалецът е свързан с волята и егоизма. Ако го порежем, опарим или изгорим означава, че в момента твърде силно налагаме волята си, може би сме груби и нетактични към хората около нас.

  • Когато пострада палецът, съществуват проблеми в сексуалната област – или не изпускаме сексуалната пара или прекаляваме с насладите на плътта.

  • Ако порежем средния пръст, значи сме  саркастични към някого, присмиваме се, таим в себе си злоба и обиди.

  • Нараним ли безименния пръст, обиждаме някого с думи.

  • Ако е пострадал малкия ни пръст, това е признак на бездушие, на нежеланието да простим на някого и да го разберем. 

  

5163 Преглеждания