Древните индианци кръщават януарското пълнолуние „Вълча Луна”. Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга. Именно комбинацията между светлите и тъмните му страни е извор на неговата сила.

Пълнолунието на вълка е винаги особено. Вълкът е символ на интуицията и осъзнаването на вътрешната ни природа. Вълчата Луна изгрява в средата на студения зимен период – сезон на застой, когато през деня човекът се е конкурирал с вълка в опитите да си осигури храна. А в тихите и тъмни нощи, озарявани само от Луната, хората слушали тъжния и страховит вой на глутниците. Индианците вярвали, че вълците доверяват само на Луната своята самотна душа. За тях това било време за завършване и освобождаване от всичко, което е изиграло своята роля и трябва да бъде пуснато да си отиде. Време за ново начало и нови надежди, които предизвестяват бавното идване на пролетта.

Пълнолунието настъпва на 12 януари в 13:35 ч. българско време, затова тази нощ и утре може да използвате силната лунна енергия, за да свържете в едно своя разум и интуиция, да поразмишлявате относно своите желания, чувства и цели, да осъзнаете кое действително е важно за вас, да се освободите от страховете и всичко ненужно в живота ви и продължите обновени напред. Дивото зове, а гостоприемството на знака Рак добавя още дълбочина в търсенето на истината.

Изображения: Anne Michelsen , Donna Theis