Би било трудно да си представим времето, когато изображенията на животни са били по-популярни, отколкото са сега. Независимо дали сте или не сте фен на потока от снимки и видеа на животни, които са на разположение по всяко време онлайн, безспорен факт е, че животните са безкрайно забавление за голяма част от населението на света.

Базираният в Брюксел фотограф Michel Vanden Eeckhoudt създава серия от снимки на животни, обхващаща работа от почти 20 години, като представя тази изключително популярна тема през един много по-различен поглед.Фотографиите на Vanden Eeckhoudt са документирани от пътувания из цяла Европа, Близкия изток, САЩ и Азия.

Сериозността и неистовата емоцията, която изразяват "неговите" животни, правят изображенията толкова привлекателни, по начин, по който не са подчертани различията им, а даже е постигнато визуално обединяване на няколко континента.

Дали ще снима маймуна или куче, белгийският фотограф не прави разлика, извън всякакъв комичен характер на тези често загадъчни образи. Често Vaden Eeckhoudt просто фиксира момент на среща между две същества отблизо, а изображенията им носят своята силна и лична емоция, дори и понякога тя да бъде излъчваща смирение.

1

India, 2008 © Michel Vanden Eeckhoudt

2

Belgium, 2008 © Michel Vanden Eeckhoudt

3

Romania, 2010 © Michel Vanden Eeckhoudt

4

USA, 2012 © Michel Vanden Eeckhoudt

5

India, 2008 © Michel Vanden Eeckhoudt

6

Belgium, 2008 © Michel Vanden Eeckhoudt

7

Cairo, 1996 © Michel Vanden Eeckhoudt

8

Turkey, 2011 © Michel Vanden Eeckhoudt

9

Tokyo, 1996 © Michel Vanden Eeckhoudt

10

Belgium, 1993 © Michel Vanden Eeckhoudt

12

Mauritius, 1991 © Michel Vanden Eeckhoudt

13

U.S.A, New-York, 1982 © Michel Vanden Eeckhoudt

11

Всички снимки от серията ще бъдат представени пред широка публика на 8 юни, 2014 в Vieille Église Saint-Vincent, в Mérignac, Франция.