1.Рогата ми пречат!

a96875 a541 6-sheep-horn

Овца увисна на електрически кабел след като закачи рога си.

Тази злочеста овца се спуснала по наклон и единият й рог се закачил за електрическа жица. Горкото животно е забелязано да блее за помощ на повече от 5 метра над земята близо до електрически стълб. За щастие токът не я ударил.

Драмата се разиграла в малкото градче Helgoysund на норвежкия бряг. Туристи на мястото се опитали да спасят овцата и накрая успели да я издърпат с въже до земята. След почти час мъки и доста изобретателност с въжето, немските туристи свалили овцата невредима. Според очевидци, овцата най-вероятно е пасяла на хълма и докато се опитвала да стигне до полето с посестримите си е закачила рога си на жицата. Борейки се да се освободи, се е плъзнала по кабела и така се озовала на повече от 5 метра над земята.

2. Отнесено от вихъра. Буквално!

a96875 a541 3-chihuaha-wind

Семейство Ътли от Уотърфорд Тауншип, Мичиган, били на битпазара, когато вятър със скорост 70 мили в час отнесъл малкото им чихуахуа Тинкър Бел, като лист хартия. Добрата новина е, че Дороти и Лаверн намерили мръсната и гладна Тинкър Бел малко по-късно в горист район на около миля.

3. Кученце оцеля по чудо след като погълна 25 см. стреличка 

a96875 a541 2-swallow-arror2

Всички знаят, че когато са малки, кученцата дъвчат и ядат всичко, което им попадне. Но териерът Бети, със сигурност е съжалила за лакомията и любопитството си след като глътнала 25 сантиметрова стреличка, дълга почти колкото самата нея. За щастие, стафордширският териер оцелял след претърпяване на операция за изваждане на предмета, който се заклещил в тялото й от хранопровода до тънкото черво. Според собственичката, Ема Уотсън, кучето е лапнало стрелата след като вятър отворил вратата и то се скрило в къщичката за игра на 7 годишната й дъщеря Лили-Джей.

В момента кученцето се възстановява, но май не си е взело поука, защото веднага щом се върнало вкъщи, опитало да изяде дистанционното на телевизора.

4. Птица пушач причини пожар за £250,000

a96875 a541 4-fire-bird

Вината за пожара в магазин в Линкълншиър, който нанесъл щети за £250,000, е на врабче, което обича цигарите. Пол Шериф, 48 -годишният собственик на Crescent Stores в Лизингам, поначало недоумявал каква е причината. Шест седмици по-късно, застрахователите му казали, че са намерили 35 фаса на покрива.

Заключението им било, че врабчето събирало тлеещи угарки, за да си направи гнездо на покрива и това причинило пожара. Г-н Шериф, който е непушач, заявил: „ Магазинът е пълна бъркотия. Окаченият таван е паднал, няма електричество, хладилниците са счупени, беше ужасно. Говорител на застрахователната му компания пък отбелязва: „Това е първият подобен случай, с който се сблъскваме. Досега не съм попадал на такова нещо. Странно е като си помислиш как едно толкова малко нещо може да причини такъв хаос."

5. Котка оцеля в метален контейнер 34 дни с близане на стените

a96875 a541 1-cat-container

Черната котка Сокс оцеля по чудо след като беше затворена 1 месец в индустриален контейнер, ближейки кондензацията по стените. 11 месечната котка се събра със собствениците си след като електротехникът Мъри Ръкстън я намерил в контейнера. Котаракът оцелял 35 дни без храна и вода като ближел кондензацията по стените на металната конструкция в Arbroath, Angus. Сокс изчезнал и собственикът му Мишел Махер го обявил за издирване в благотворителната организация за защита на котките Cats Protection. Мишел разлепил постери и търсел по улиците, а доброволците от Cats Protection не спирали да го издирват. Незнайно как, Сокс се мушнал в металния контейнер голям 20 фута, подобен на шипинг контейнерите, който се използвал за складиране на оборудване за електрическата компания D Adam & C.

Въпреки че е ужасно слаб, наполовина на теглото, което трябва да е и дехидратиран, злощастното коте е при собственика си и се възстановява от преживяното мъчение.

6. Мишка уби над 100 котки

a96875 a541 5-fire-mice

В иронично събитие, което може да се нарече отмъщението на мишките, те са отговорни за пожар, убил почти 100 котки в приют за животни близо до канадския град Торонто. Пожарът в приюта в Ошава убил също три кучета и няколко плъха, които чакали да бъдат осиновени. Според първоначалния доклад на началника на пожарната, мишките и плъховете прегризвали електрическите кабели и най-вероятно това е причината за пожара. Пожарът, нанесъл щети за £137,000 все още се разследва от пожарната.

7. Скункс се заклещи в буркан от фъстъчено масло

a96875 a541 7-skank

Тереса Вик видяла нещо наистина странно – скункс, чиято глава била заклещена в бурканче от фъстъчено масло в центъра на Биксби . "Доставям вестник Tulsa World в района и тъкмо хвърлях вестника тук в Обществения център, когато видях скункса с буркана на главата си около 5:30 сутринта." - казва Тереса Вик. Гладният скункс си търсел храна, когато се заклещил в захвърления буркан. Тереса се обадила на няколко места преди да намери Нед Бруа - говорещия със скунксове. Тя оградила животинчето, докато чакала помощ.

Според Нед Бруа, всичко което искат дивите животни е храна, вода и подслон. А фъстъченото масло е неустоимо за скунксовете. Те са опортюнисти и ще се възползват от всяко парче храна, на което попаднат. Този сладур си е намерил фъстъчено масло и си е навлякъл беля. Нед използвал напоено в хлороформ парче, за да упои леко скункса преди да издърпа буркана от главата му и дори не бил опръскан от благодарното животно. Той просто изглеждал щастлив и избягал невредим.

8. Прасе глътна диамант за £1,500 от сватбен пръстен

a96875 a541 8-pig

Прасе глътна диаманта от пръстена на жена за £1,500. Джинджър, прасето Kune Kune, затворила уста около бижуто след като Ани Муун подала ръка през оградата в Easingwold Maize Maze в North Yorkshire. Когато г-жа Муун си дръпнала ръката, диамантът го нямало. Сега фермерът Пол Кейгил, притежателят, има задачата да намери скъпоценния камък в кочината на Джинджър. Г-н Кейгил споделил, че прасетата не хапят и е изненадан, че Джинджър е хруснала пръстена.

9. Орангутан деактивира електрическа ограда, за да избяга от зоологическа градина

a96875 a541 9-orangutan

Австралийски зоопарк е бил евакуиран след като гениален орангутан избягал от клетката си, предизвиквайки късо съединение на електрическата ограда. Персоналът на зоопарк Adelaide отбелязал , че 62 - килограмовата Карта използвала пръчка, за да направи късо съединение на електрическите проводници около клетката си, преди да натрупа още няколко пръчки, за да се изкачи и да излезе. Но 27-годишната маймуна се осмелила да се отдалечи само до заобикалящата ограда, на метри от хората, по време на своите 30 минути свобода. Уредникът на зоологическата градина, Питър Уайтхед, споделил, че тя изглежда е разбрала, че е някъде, където не е трябвало да бъде и се върнала в клетката си.

Карта е забелязана от посетител и въпреки че се е върнала в клетката си, зоологическата градина била евакуирана като предпазна мярка.

10. Изчезнала котка се появи в телевизионно предаване

a96875 a541 10-missing-cat

Котка, която изчезнала от дома си в Корнуол се появила невредима на снимачната площадка на „Време за въпроси". Котаракът Танго се промъкнал в залата на Treviglas Community College в Newquay, където се снимало предаването на BBC1 за политическа дискусия. Той изпълзял изпод една маса, където David Dimbleby разговарял с група от гостите. Собственичката Джаки разбрала за изненадващата му поява, когато един приятел й се обадил да й каже, че гледа Танго по телевизията.