Мелани Грифит е сред звездите, за които медиите не спират да пишат и да ни осведомяват за най-малката пикантерия от живота им. Но малцина знаят, че Мелани е имала детство, достойно за приключенски филм.

През 60 -те години майката на Мелани, легендарната актриса Типи Хедрен, станала известна с ролята си във филма на Хичкок „Птиците", изживява нещо, което променило не само нейния живот, но и този на цялото й семейство. При едно свое посещение в Африка, Типи се натъква на изоставена къща, в която живеели над 30 лъва заедно с малките си. Впечатлени от нейните разкази за удивителната гледка, режисьори я убеждават, че трябва да заснеме филм за това.

По-късно, когато опитни дресьори били наети, за да помогнат за осъществяването на проекта, става ясно, че не може просто да се вземат 50 дресирани лъва, които да бъдат принудени да живеят заедно под един покрив. Това би било пагубно както за самите зверове, така и за екипа.

Така се родила идеята на Типи да приюти в дома си лъвове, които да осиновява един по един, докато животните свикнат с хората и с присъствието на други себеподобни. Тогава майката на Мелани едва ли е подозирала, че предстои една 11-годишна инвестиция, която ще й коства дори брака.

living with a lion 008

Е, в крайна сметка приключението започнало! Семейство Грифит деляло покрива, храната и дори постелята си с лъвовете, а обществото било шокирано от разказите на самата Типи, която признала, че дивите животни спят в леглото на дъщеря й и тя им има пълно доверие.

living with a lion 001living with a lion 002living with a lion 003living with a lion 00782166197living with a lion 010living with a lion 011living with a lion 004

Когато през 1981 година филмът, озаглавен "Roar", най-после излиза на бял свят, той се оказва пълен провал. С похарчения бюджет от близо 18 милиона долара, лентата успява да спечели малко над 2 милиона.

Въпреки всичко обаче, филмът е обявен за най-опасният проект на всички времена, а преживяването остава невероятен спомен на малката Мелани, който тя не може да сравни с нищо друго до ден днешен.

17122living with a lion 013living with a lion 014tumblr m3ral7htx91qeg95lo1 1280602x457xScreen-shot-2012-02-22-at-15.13.06.png.pagespeed.ic.TjLOzQgUHNMelanie Neil and Tippi