Някои от вас може вече да са чували за общността, наречена „Семейството на дъгата", тъй като от няколко години техни представители се срещат и в България. Това не е секта или друго движение, робуващо на определени вярвания. Всъщност „децата на дъгата", както сами се наричат, са миролюбиви хора, авантюристи, чийто свободен дух не им позволява да се застояват дълго на едно и също място, нито да се слеят напълно с обществените стереотипи. Онова, което ги обединява е любовта им към природата, животните, пътешествията и приключенията. Повечето от тях са вегетарианци, стараещи се да живеят в пълна хармония с околната среда. Наричат ги още съвременните хипита, заради сходните им разбирания с американското движение от 70-те.

Членовете на „Семейството на дъгата" са известни с мащабните си събори, които организират на най-живописните и красиви кътчета от планетата. Целта на сбирките е хората да бъдат далеч от цивилизацията, за да могат да прекарат времето си колкото може по-естествено, уповавайки се само на даровете на дивата природа.

При едно свое пътешествие до Гватемала през ноември 2012 г., фотографът Ulrich Lebaf се натъква на гледка, която много напомня на тази от Taylor Camp: Изгубеният хипи рай! Той среща децата на дъгата, които веднага го пленяват с очарователното си и безгрижно излъчване.

Така Lebaf прекарва няколко дни със Семейството и запечатва някои от най-ярките моменти от този събор.

RainbowFamily02

Традицията повелява преди вечеря всички да се хванат за ръце, образувайки кръг около лагерния огън и да пеят песни, които възхваляват Pachamama (Майката Земя).

RainbowFamily03

След вечеря хората се разделят на малки групи за духовен обмен.

RainbowFamily04-800x532

Подобни акробатични номера могат да донесат допълнително пари за храна.

RainbowFamily05

Франко е фотограф от Италия, който напуска родината си преди 15 години и заедно със своята приятелка се установява в Бразилия. Двойката изкарва прехраната си с всевъзможни ръчно направени вещи, в които са вложени много творчество и любов.

RainbowFamily06

На такива събирания могат да се видят различни видове дейности: медитация, масаж, йога и музикотерапия. Усмивката е задължителна!

RainbowFamily07RainbowFamily08RainbowFamily09RainbowFamily10

„След 20-минутно ходене в калта, се натъкнах на този водопад и една изумително красива сцена – гола двойка, която се любуваше на природата и не спираше да се прегръща." - споделя Ulrich

RainbowFamily11

Членовете на семейството се събират заедно, за да се насладят на сутрешното си кафе.

RainbowFamily13

В момент да духовно просветление в гората.

RainbowFamily01RainbowFamily14