Случвало ли ви се е някога пред погледа ви да падне човек и въпреки съчувствието и лекият спазъм на болка, които инстинктивно споделяте в този момент с проснатата на земята жертва на гравитацията, да избухнете в неудържим смях?

01

Фотографът Sandro Giordanо има мрачна и в същото време комична серия от снимки в Instagram, озаглавена "In Extremis", с участието на хора, позиращи така, сякаш току-що са паднали. В стилно педантична организирана среда, обектите са заснети в неловко и неприятно изглеждащи състояния на тялото, заобиколени с до момента носени от тях вещи, някои от които все още са в ръцете им.

Според Giordanо серията коментира желанието на хората да поставят своите материални притежания пред тяхната безопасност. За идеята, той се вдъхновява от личен спомен в миналото му, когато в следствие на инцидент с колело губи 30% от функциите на едната си ръка. Ситуация, довела до тежки последствия поради фактът, че докато кара велосипедът си, той не пуска предмет, който държи в ръката си по време и въпреки неизбежното падане.

За въздействащите фотографии, които пресъздават ситуация на нелогичната липса на инстинкта ни за самосъхранение, Sandro Giordoan наема професионални актьори.

1

6

9

11

12

14

15

16

17

18

19

22

Снимки: ignant.com