Съществуват малко неща, които хвърлят един пътуващ чужденец в културата на който и да е град, повече от един директен контакт с местно такси. В Индия, където движението по пътищата няма правила и закони, това преживяване е истинско приключение.

Един пътешественик приковава вниманието ни към иконите на такситата в тази страна - Premier Padmini, преди да е станало твърде късно. Автомобилите, модел Premier Padmini, въведени през 1964 г. /и произвеждани под лиценз на Fiat/, бързо се превръщат в изчезващ вид, след приемането на закон през 2008, който прави незаконна употребата и забранява да останат на улицата, автомобили по-стари от 25 години.

Дъги Уолъс прекарва около една година в документиране на водачите и пътниците в такситата, които сякаш капсулират, както вътре, така и отвън, хаотичната енергия на най-гъсто населеният град в Индия, Мумбай. Неговата работа е смесица от живота на улицата и документална фотография, която често прекосява границата между това, което е реално и на пръв поглед скандално.

Фотографът успява да улови уникалната култура в страната в серия от снимки, озаглавена "Road Wallah"/"Слуга на пътя"/. Уолъс казва, че човешкото поведение мотивира фотографиите му в този случай, който е не само заснемане на живота отвътре в индийските таксита, но също така е и отразяване тежкото положение на водачите, на иначе колоритния превоз. Шофьорите често работят на 24-часови смени и дори спят в такситата: "Wallah"/"слуга"/ е хинди дума, означаваща "отговорник".

"Аз ги наричам Боливуд кабини," споделя той, което би могло да бъде препратка и към двата обекта, с достоверен стил на фотографията. "Моята работа е уведомление за днешната развиваща се култура в следствие на глобалната комерсиализация, влиянието, което това оказва върху свободното ни време и туризма в световен мащаб, както и неизбежните последици от корпоративното и брандово господство.", пише на сайта си Уолъс. "През моя обектив аз се опитвам да превърна казаното в социално остроумие, критика и хумористична винетка, това е, което ме стимулира."

505152535455565758596061626364656667686970717273