След Америка, Англия е страната с най-много имигранти от цял свят. Според официалните данни на Службата за национална статистика техният брой нараства главоломно през 2013-та година, като на чело на държавите, чиито граждани избират Обединеното кралство за свой нов дом е Китай, следван от Индия, Полша, САЩ и Австралия. Цифрите идват вследствие на нарасналото напрежение в страната заради политиката на управляващите срещу българските и румънски имигранти. Редица държави в Европа разкритикуваха действията на британския премиер Дейвид Камерън, а Фредрик Рейнфелд (шведският министър-председател) заяви: „Смятам, че това е неправилно. Вярвам, че в Европа, която трябва да бъде отворена, трябва да има свободно движение. Вместо това трябва да мислим как хората, които идват тук, могат по-лесно да си намерят работа."

Защо е цялата тази пропаганда срещу българите в Англия и какво цели тя не става съвсем ясно. Още повече, че по-голямата част от съсловието на работническата класа е изградена не от местни, а от чужденци.

Немският фотограф Daniel Stier, заинтригуван от темата с имигрантите, решава да покаже многоликата английска общност чрез истинските й корени, като прави снимки на новите лондончани, облечени в народните носии на своите предци. Както можете да видите, това е една пъстра гама от култури, сред които българската далеч не изглежда такава заплаха.

inmycountry01

inmycountry02

inmycountry03

inmycountry04

inmycountry05

inmycountry06

inmycountry07

inmycountry08

inmycountry09

inmycountry10

inmycountry11

inmycountry12

inmycountry13

inmycountry14

inmycountry15

inmycountry16

inmycountry17

inmycountry18

inmycountry19

inmycountry20

inmycountry21

inmycountry22

inmycountry23

inmycountry24

inmycountry25