Този мъж, който храни бездомните котки в Сирия всеки ден, е доказателство, че все още може да има място за грижа и състрадание в лицето на крайно насилие.

Дори в разгара на ужас и насилие, ако се вгледате достатъчно отблизо, можете да намерите скъпоценни камъни на човешко състрадание, за да възстановите вярата си в човечеството. Отличен пример за тези блестящи моменти е историята на един сирийски човек, който се грижи за изоставени домашни любимци.

Alaa е шофьор на линейка в Алепо, най-големият град в Сирия. Всеки ден той купува храна и посещава Masaken Hanano, квартал на Алепо, който сега е необитаем в резултат на катастрофален обстрел от силите, лоялни на Al-Assad. Десетки котки там са били изоставени от собствениците си. Alaa се грижи за животните, вече повече от два месеца, по своя собствена инициатива и следствие на доброто си сърце.

Котките днес са бездомници, но някога са били домашни животни и затова по-голямата част от тях не разполагат с възможността да могат адекватно да се хранят, както и да се грижат сами за себе си.

Без Alaa, в този момент, много от тях със сигурност биха били мъртви...

1

2

3

4

5

6

7

Дали това е още един урок по човещина или повод за по-дълбоки философски размисли, всеки решава сам за себе си...

снимки: Hosam Katan/Reuters