Чисто човешките си послания, Henry Hargreaves и Caitlin Levin споделят в серия от снимки, озаглавена "Силата на глада". Провокативните фотографии показват доколко ястията на богатите се различават от тези на бедните.

Пред BuzzFeed, Hargreaves споделя: "Този проект започна с един исторически поглед към диктаторите назад във времето и по-точно към храната, която са консумирали те. Нашата идея обаче се разви, след като видяхме рязката прилика между миналото и настоящето. Всички знаем, как авторитарните режими в историята са използвали храната като оръжие и как системно хора са били убивани чрез глад."

Hargreaves и Levin се надяват, че "Силата на глада" може да стимулира осведомеността за тежкото положение на гладуващото лице на Земята.

"Искаме, хората буквално и в преносен смисъл да седнат и да гледат през масата, за да видят грозните различия между имащите и нямащите.".
Ясно е, че светът драстично се прoмени само за няколко кратки десетилетия. Слоеве от хора по света, засегнати от помитащ глад, имат по-редовен достъп до храна, отколкото преди. Всъщност, дори и някои бедни групи от населението в момента са изправени пред по-голяма заплаха от затлъстяване, отколкото от глад.

"И все пак съществуват огромни дисбаланси в места, независимо колко далеч или по-близо са те до вас или вашия дом. Много хора по целия свят все още са принудени да оцеляват с най-оскъдни количества от храна, или още по-лошо без нищо, докато други разполагат ежедневно с пищни кулинарни лакомства."

Така например, "повече от една четвърт от всички севернокорейски деца страдат от хронично недохранване, а по-голямата част от 24-милионното население на страната не знае кога ще бъде следващото им хранене", споделят те.

Северна Корея...

daily-meal-01-north-korea

 

Днешна Сирия...

daily-meal-02-syria

 

Тази серия има исторически ъгъл, това е Франция преди революцията, 1789...

daily-meal-03-pre-revolution-france

 

И тези снимки контрастират хранителния режим на богатите и бедните в Древен Египет...

daily-meal-04-ancient-egypt

 

Древен Рим...

daily-meal-05-ancient-rome

 

Съвременна Америка...

daily-meal-06-america

снимки: Henry Hargreaves / Caitlin Levin