Тихи, сдържани и внимателно подбирани изображения, които говорят за глобални проблеми на висок тон.

JULIAN LENNO / Hope, 2014

Julian Lennon е основателя на The White Feather, фондация с нестопанска цел, която е ангажирана с проблемите на бедността и екологичните кризи в страни от третия свят и епидемичните заболявания в следствие на тях. В неотдавнашна инициатива The White Feather си партнира с Charity Water, по повод подсигуряването на чиста питейна вода в отдалечените райони на Етиопия. По време на пътуването Julian Lennon документира обстановката - от просторни пейзажи до хората, които среща. Идеята е да се повиши информираността в богатите култури за ужасните ситуации, пред които са изправени местните общности.

От Фондацията White Feather съобщават, че около един милиард души в света нямат достъп до чиста питейна вода, както и, че пет хиляди човека умират всеки ден от заболявания следствие на замърсени водоизточници.

Фотожурналистическата практика Julian Lennon "се основава на предаване на реалностите на живота на тези хора, а не на изкуството на неуловимите фотографии". Той наблюдава, слуша и после разказва истории чрез снимки; той навигира страданията на хората по света със състрадание и благоговение.

Подтикван от дълбоко пулсираща надежда за един по-добър свят, Julian Lennon не пропуска да подчертае силата на човешкия дух и волята за оцеляване.
Серията от фотографии "Хоризонт", англичанинът представя в благотворителна изложба в Emmanuel Fremin Gallery, а желаещите могат да я видят до 2 май, 2015г.

JULIAN LENNON / Behind Closed Doors, 2014

JULIAN LENNON / Follow, 2014

JULIAN LENNON / Horizon, 2014

JULIAN LENNON / Reverence, 2014

JULIAN LENNON / Scopium, 2014

"Ние всички сме заедно в това, и аз се надявам някой ден светът да разбере, че фотографията е един от начините хората по света да научат, да оценяват, да разбират, както и да проявяват съпричастност към живота на други култури и народи... Основната ми цел е "Хоризонт" да се превърне в мост между фотография и филантропия.", Julian Lennon.

Източник и снимки: emmanuelfremingallery.com