Мощен кратък филм за осиновяването и изоставянето, който трябва да видите

Мощен кратък филм говори за приемствеността и осиновяването, за изоставянето, за човешката безотговорност и жестокост, която всеки ден се упражнява върху живи същества. Във фон от допълнително въздействаща музика, това е един филм без всякакъв диалог, който ще остане в съзнанието ви дълго време.

Той разказва историята на едно много нормално изглеждащо семейство, което приема в дома си очарователно малко червенокосо момиченце. С течение на времето тя прави типичните "бели" за малко момиченце - боричка се с по-голямата си приемна сестричка, разхвърля, цапа, търси внимание от новите си родители, докато те са заети. Видеото следи нарастващата нетърпимост на двамата възрасти към нея и нейното поведение. Тя расте отхвърлена и много тъжна. Но до нея има парцалена кукла, която я обича повече от всички. Символиката е очевидна.

Какво се случва, когато баща й я извежда на разходка? Точно, когато тя си мисли, че той е на път да й даде така нужното за нея внимание, тя получава "ДАР" (това е и името на филма), който й отнема много...

Вълнуващият кратък филм казва всичко, без думи, което има нужда да се каже за отговорността при приемането на деца и животни. Вниманието, което в ежедневието си сме склонни да дадем на другите живи същества е в неоправдан краен дефицит, и все по-трудно разполагаме с търпението и ангажимента да се справяме с живота, когато става трудно.

Живеем в общество, което има нужда от "ДАР", филм който трябва да бъде гледан отново и отново...

 Източник: sun-gazing.com

12681 Преглеждания