2

Steve Cutts е илюстратор и аниматор, а неговата работа е повече от очарователна, провокираща мисълта и обикновено носи важни послания. От насоки към екологично съзнание, показвайки как ние хората не спираме да унищожаваме земята (филма "Man"), през защита правата на животните (филма "What a Hunt") до образователните видеа (филма "How Will You Die"), неговото изкуство смесва хумор със сериозно отразяване на днешната действителност.

"Харесва ми да правя анимации за живота и обществото като цяло, в теднедция те да носят някакво съобщение. Безумието на човечеството е безкраен източник на вдъхновение!"

Когато не прави филми, Steve Cutts е зает като художник и скулптор. В годините назад той работи като илюстратор в творческата агенция London Glueisobar, като участва в дигитални проекти, които включват някои доста известни компании като Coca-Cola, Google, Reebok, Magners, Kellogg's, Virgin, Nokia, Sony, Bacardi и Toyota.
От 2012 г. насам той твори на свободна практика, като продължава да създава редица анимационни късометражни филми.

"Това как можем да си взаимодействаме със заобикалящата ни среда има много общо с консуматорския балон, в който живеем в момента. Моята работа произтича от някои ключови теми. Това, което правя е да използвам ироничен хумор, за да отразя бедствените ситуации от ежедневието - идеята е да бъде смешно, ако това всъщност вече не се е случвало с нас."

1

6

3

4

5

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17
Снимки: stevecutts.com