Често саркастичните хора всъщност са по-умни, по-секси и по-успели

Опитвате ли се да вмъквате сарказъм във всеки разговор със семейството си, родители, приятели и дори напълно непознати?

Kуп проучвания показват, че тази част от хората, които са саркастични, всъщност се чувстват по-добре, отколкото тези, които не разбират от шега.
Оказва се, че използвайки сарказма в ежедневното общуване, може да означава, че сте по-умни, доказано по-привлекателни и още по-успешни в кариерата си.

 

Нашите предци са използвали сарказма, за да определят разликата между приятел и враг.
Сарказмът може да се използва в много повече случаи, отколкото смеха, когато е между приятели и близки.
В действителност, Катрин Ранкин от Калофорнийския Университет в Сан Франциско вярва, че хората използват сарказма като важно средство за оцеляване, когато формират връзки или засилват такива.
Д-р Ранкин, заедно с други биолози, казва, че сарказма е създаден и се тълкува в парахипокампалната обвивка на мозъка, и ако е в състояние да се включи в този регион означава, че социалната ви интелигентност е засилена.

Изследователите отбелязват, че използването на сарказма е можел да изиграе решаваща роля във формирането на човешката цивилизация, тъй като хората започнали да категоризират и определят хиляди взаимоотношения, определяйки личността, външния вид и чувството за хумор, всички от които играят важна роля.

  

Хората, които знаят как да смеят на живота, са най-секси от всички.
С цялата си сериозност, няма нищо по-привлекателно от някой с добро чувство за хумор. Буквално.

Изследване, проведено от френския изследовател Nicolas Guéguen, изучава ефектите от мъжкото старание, когато се правят на забавни, докато флиртуват с жени в бара.
60-те жени, които са участвали в проучването, са били на възраст между 20-26 години и първоначално не са били наясно за изследването (тествана е теорията на Guéguen, че малко сарказъм може да помогне на един мъж да получи момичето на мечтите си).
Момичетата са най-привлечени от мъжете, когато пускат по някоя друга шега.
Изследователи дори са забелязали, че жените намират чувството за хумор за атрактивно. Според едно друго проучване, участничките, които са говорили с мъже използвал шеги в разговора, по-късно ги описват като по-привлекателни, интелигентни, забавни и общителни.

Това не е точна концепция за търсене на любовта: Едно от най-важните неща, които можем да направим, за да се освободим от стреса, е да се смеем. Трябва обаче внимателно да подбираме хората, с които можем да се шегуваме по този начин, в общия случай те са тези, които имат сходно чувство за хумор като нашето. Това е изключително важно за връзката, независимо от какво естество е тя.
Например, хубаво би било, ако кажа на някого, че изглежда ужасно, след това той или тя да се включи с весел коментар или реакция. Представете си какво би могло да стане, ако казаното се вземе на сериозно?

  

Ако можете да приемете шегите, е по-вероятно да успеете в живота.
Не само, че сме склонни да бъдем по-секси и по-умни, когато сме саркастични, но се оказва, че ще бъдем по-фокусирани върху целите си и вероятно по-успешни.
The Washington Post пише, че в едно изследване са тествани 375 студенти инженери, за да се видят ефектите на сарказма, когато се използва в разговор между представител на дадена фирма и клиент.
Първоначално, изследването иска от студентите да си представят, че те самите са представител обслужване на клиенти. След това, на участниците се казва да слушат различни записи на разговори между агенти, които обслужват клиенти и техните клиенти. 
Някои записи са съдържали неутрални разговори, докато други са изразили открита враждебност.
Участниците, които не са слушали друго, освен празни приказки, не са могли да разрешат последваши аналитични проблеми или креативни въпроси, както и тези, които са слушали гневните обаждания.
Когато студентите били изложени на разговорите с по-мека нотка на дързост и сарказъм, те не само, че са измислили по-добри техники за разрешаване на проблема, но също така са били по-фокусирани върху работата си след това.

Може би използването на сарказъм в ежедневната работа и живот може действително да ни помогне да напреднем, да ни се отворят много врати в кариерата и да ни помогне да се концентрираме напълно върху належащи неща.

13

Източник: idealistrevolution.org
Снимки: wall.alphacoders.com,warosu.org, favim.com; ftape.com - Cara Delevingne, фотограф - Terry Richardson

7021 Преглеждания