Този проект наречен "Family stuff", завършен миналата /2013/ година, е на Huang Qingjun, китайски фотограф, посветил почти едно десетилетие от живота си в заснемането на 37 семейства, живеещи в различни райони на Китай. Снимките показват онези материални неща, които са от значение в живота на всички хора по света, като ни дава един поглед върху китайското общество.

Той убеждава хората от фотографиите, някои от които никога на са имали собствени снимки, да извадят цялото си домакинство навън, така че да може да им направи семеен портрет. Идеята на този амбициозен проект е да покаже същинският стандарт и начин на живот на традиционното селско семейство по пътя на промяната, модернизирането и развитието на китайската икономика. Хората, които срещал и с които разговарял смятали, че да извадят всички семейни вещи извън домовете си е налудничаво, но тези от тях, които са намерили смисъл в този проект и се съобразили с неговото искане, сега можем да видим на снимките му.

12345678910

Колко материални неща сме натрупали, далеч отвъд нашите нужди? Ако ни се наложи да подредим всичко, което притежаваме, ще се побере ли в рамките на една снимка? Тези и много други въпроси провокират съзнанието, докато човек гледа тези фотографии.

111213141516171819202122232425

Тези завладяващи образи повдигат и въпроса : Колко всъщност ни е нужно, за да живеем?
Показвайки покъщнината на тези хора, той хвърля поглед и в посока простотата на един необременен живот.