Това е една на пръв поглед обикновена история, която поставя много необикновени въпроси за силата на духа и волята.

eto-naij-krasiviq-balet-video-183710

Ma Ли е красива деветнадесет годишна обещаваща балерина, която се радва на успехите си на сцената, докато един ден през 1996 година не губи едната си ръка в тежка автомобилна катастрофа. След инцидента животът на Ли се сгромолясва със страшна сила. Приятелят й я напуска, неспособен да възприеме новото й тяло. Съкрушена Ма прави опит за самоубийство. Слава Богу, родителите й я намират навреме и успяват да я спасят. Години по-късно балерината споделя, че единствено силната й любов към семейството и е дала сили да продължи да се бори.

С течение на времето Ли се научава да живее пълноценен живот – започва да готви, да излиза с приятели, да се усмихва по-често и най-хубавото – връща се в залата за тренировки. Пет години по-късно, през 2001г. тя е поканена да участва в петото национално състезание по балет, където Ма печели златния медал.

През 2002г. Ли среща 20-годишния Ли Тао, който се влюбва в нея от пръв поглед. Но Ма е твърде несигурна и уплашена да разкрие чувствата си и да се впусне във връзка, защото се страхува, че може отново да я изоставят. Е, това не се случва. Двамата не само изживяват силна любов, но и през 2004г. Тао получава лиценз да бъде законен представител на Ма. Той е уверен, че тя за нищо на света не бива да спира да танцува и става нейн личен треньор.

През септември 2005г. Ма се запознава с момче на име Zhai Xiaowei, бивш професионален колоездач, който претърпял инцидент с трактор и изгубил единия си крак. Преди да се срещнат Zhai никога не е стъпвал на танцовата площадка и дори не е подозирал, че има скрит талант. Сякаш това е бил точният момент да се срещнат, преди Xiaowei да се срине психически.

Двамата стават партньори на сцената и днес са едни от най-търсените танцьори. За да постигнат това, Ма и Zhai си били взаимна упора и прекарвали по 8 часа на ден в залата. Приятелят на момичето бил техен треньор и така тримата неусетно станали най-добри приятели.