Уеб сайт задава само един въпрос и съпоставя отговорите в непрекъсната мисия.

Кой въпрос?

Много е простичък.

Кога беше последният път, когато докоснахте някого?

1

Така че, изплюй камъчето. Кога беше последният път, когато докосна някого? Хората нямат никакви угризения да споделят тази лична информация, когато могат да разчитат на сигурността и анонимността, седейки пред своя компютър. Този въпрос можеше да бъде поставен директно срещу нас, очи в очи, а може би изобщо не би бил зададен, като се има в предвид,че много от нас биха се притеснили от отговора, който биха дали и дали изобщо в ситуация, когато срещу нас стои конкретен човек, бихме ли били откровени.

Е, този сайт е направен, за да събира реакциите ни, хванати още в неудобния момент, същият този момент, когато първосигнално го усещаме по кожата си. Един изключителен проект, който поражда след себе си много други въпроси, усещания, равносметка и не само, един дълбоко смислен и провокативен филм на Jonathan Glazer.

Сетивата се възбуждат и паметта работи, докато гледаме Скарлет Йохансон в главната роля на ловуващ стопаджия в Шотландия.

Важното в този, иначе простичък въпрос, подсилен от забележителното видео е НЕ да посочва вида докосване, а да остави на нас да го тълкуваме, както си поискаме: интимно докосване; състрадателно докосване; една ръка, протегната за помощ...

С отворени критерии към хората, участвалите са отговорили по-най различни начини, спрямо личните си чувства, като се започне от отговори като "преди 2 часа" и се стигне до доста по-близки усещания като "току що". А на тези, които изпитват някакво раздразнение от въпроса и мисълта, колко отдавна е било последното им докосване до друг човек, е важно да се отбележи, че не става дума само за интимно докосване...

Този от дълбока важност за всички нас, хората, въпрос, като че ли възниква винаги в подходящия момент, като сверяващ часовник в края на нещо или отправна точка за по-важното време, утрешния ден.

Така че, как ще отговорите на въпроса: Кога беше последният път, когато докоснахте някого?  / Вижте тук

Също така, ако искате да видите кой подред участник сте?  / Вижте тук

..........................

???