„Ако всички хора започнем да ядем растения ще възстановим баланса в еко системата за няколко години.“

Последният екшън герой и губернатор Арнолд Шварценегер и режисьорът на „Титаник“ и „Аватар“ Джеймс Камерън обединиха усилията си пред и зад камерата в името на обща кауза – най-нашумялата в последно време, покрай драматичните климатични промени в световен мащаб – редуцирането на консумацията на месо и месни продукти.

Двамата заснеха видеото „No meat – No heat“, в което се визуализира мрачното бъдеще на планетата ни, в случай, че всеки неин обитател не поеме личната си отговорност. То е само част от  кампанията, начело с WildAid, чиято задачата е да се намали консумацията на месо от популациите с 50%. Насред постапокалиптична картина Терминатора обяснява:

За да избегнем катастрофалните климатични промени, е необходимо да подобрим културата си на придвижване, да подобрим начините, по които добиваме енергия и да преосмислим с какво се храним.

Производството на месо генерира 15% от парниковите газове, а прекомерната му употреба води до сърдечни проблеми, затлъстяване и други сериозни здравословни проблеми.

Така че, заради планетата и заради собственото си здраве, моля, обмислете да намалите консумацията му.

По-малко месо, по-малко жега, повече живот!

Джеймс Камерън излезе с изявление по повод заснемането на шедьовъра:

С климатичните мутации, които все повече ни заплашват, сега е по-важно от всякога хората, на които е останала някаква съвест, да се борим с измененията на климата, като правим всичко, на което сме способни като личности. Едно от най-важните неща, които можем да сторим, е да спрем да ядем месо, млечни продукти и други животински храни. Животновъдството спомага за парниковото затопляне повече отколкото транспорта – повече от всички автомобили, камиони, самолети, влакове и кораби взети заедно.

Глупаво е да се оплакваме от бездействието на правителството, при положение, че можем да решим този проблем сами за себе си.

Джеймс Камерън споделя, че е бил насочен към действие след като се е изправил срещу собственото си лицемерие:

Как мога да се нарека природозащитник, след като допринасям за деградацията на околната среда с това което ям?

Наскоро Арнолд Шварценегер изуми почитателите си по цял свят с изявлението, че е станал веган. 69-годишния актьор казва, че се чувства фантастично и месото въобще не му липсва:

Случи се постепенно. Ядях месо всеки ден – после три пъти седмично, после веднъж седмично, след това два пъти на месец, докато накрая просто спрях. Ако всички хора започнем да ядем растения ще възстановим баланса в еко системата за няколко години.

Снимки: Organic Lifestyle Magazine, Fresh Wallpapers HD