Джо Фредерикс е страстна защитничка на правата на животните и използва уменията си в областта на изкуството, за да провокира отношението на обществото срещу проявите на жестокост към тях от страна на човека.

Завършва Академията по изкуства в Бризбейн с отличие. Има много самостоятелни и съвместни изложби, в които излага на показ добре скритото тежко положение на безпомощните си четириноги приятели. Рисунките й са чувствителни, изящни и показват рядък поглед към дълбочината и характера на всяко отделно животно.

Етимологията на думата Холокост идва от гръцки език, състои се от две думи, означаващи „напълно“ и „изгаряне“. Това е наименованието на геноцидът над евреите през Втората световна война в националсоциалистическа Германия. Джо Фредерикс го използва, за да подчертае естеството на отношението на човека към представителите на животинския вид.

Целта на Джо е да се повиши осведомеността относно тема, върху която повечето хора нито желаят да разсъждават, нито да се информират, предпочитайки да живеят в отрицание.

Снимки: Jo Frederiks