Внимание! Това са поредните отвратителни и черногледи новини от деня, без извинение!

Ако сте марсианци или мелмакчани, ако смятате, че случващото се в България е плод на някаква гнусна политическа пропаганда, която преди 10-ти ноември 89-та нямаше кой да допусне, то в никакъв случай не четете по-надолу! Има огромна опасност да нанесе сериозни травми на светлия лик на всеки социалистически гражданин!

Ако обаче сте чист съвременник, чиято банкова сметка отдавна е запорирана от съдия изпълнител, който втори месец не е плащал тока си и който се чуди кое е по-належащо – нови, здрави обувки на детето или наема, то задължително прочетете следващите редове. Те са за вас! Не за друго, а за да свиквате!

Днес, на 04.04.2014г. издъхна щъркелът Живка. За тези, които това име нищо не им говори, ще припомним:

"Преди седмица прекрасната щъркелка се връща у нас от Африка и се отправя към Дупница, където най-вероятно е гнездото и. В Дупница, обаче, не всички я очакват с радост и нетърпение. Деца замерят Живка с камъни и резултатът е ужасяващо счупено крило. Добър човек я намира и прибира, занася я в местния приют за безстопанствени кучета, с надеждата, че там ще помогнат на птицата. Живка е прибрана в клетка и просто забравят за нея. Няма лекарства, няма храна, няма вода. Живка е сама, лежи, докато кръвта и тече в клетката. 5 дни не издава нито звук, забравена.

1525727 556256881154298 406548078 n

Умиращата птица е забелязана случайно от хора, дошли да си осиновят куче. Когато в една от клетките забелязали Живка, те решили да я спасят и потърсили помощ от столична клиника. Уви птицата не издържа и по-рано днес почина."

Ех, каква алегория! Символът на новото начало и надеждата (щъркелът) беше безпощадно умъртвен от плодът на новото начало и надеждата (нашите деца)! Остана ни само химерата на бялата лястовица и символът на българските традиции (бабичките, които изхвърлят кучетата си в ямите):

"Яни Макулев и Стоян Брашнаров, пещерняци от клуб "Хелектит", чуват силен вой докато изследват една от многото пещери край село Карлуково, съобщава OFFNews. На дъното на пещерата виждат силует на куче, което отчаяно се мъчи да се спаси от дълбоката близо 20 м. дупка. Тъй като не разполагат с нужната екипировка се налага да се върнат за оборудване, необходимо за спасяването на животното. От тъмнината обаче излизат не едно, а четири кучета - всички в окаяно състояние и почти умрели от глад.

i19619 w668

Голяма част от пещерите в района са превърнати в нерегламентирани сметища. "Освен битови отпадъци много често сме намирали трупове на животни, които сами падат в пещерните дупки. В много от случаите обаче хората буквално изхвърлят домашните си любимци в тях, тъй като не желаят повече да се грижат за тях", разказва пещернякът Стоян.

"От години се опитваме да спрем тази практика. Освен, че е жестокост към живи същества, труповете на умрелите животни навлизат в подземните води. После селяните пият тази вода", допълва Яни.

На 4 април се отбелязва Световният ден на бездомните животни."

В същото време държавата ни е една бутафория от социални и политически хиперболи и литоти... Абе, като теглим чертата, май ни остана само един Ханко Брат!

Прощавай, Живке!

P.S. Това беше преглед на печата от днес, 04.04.2014г. Ако не ви харесва отидете на Марс или се капсулирайте в някаква отминала епоха (социализъм, фашизъм, България на три морета... изберете си). Или просто свиквайте! Защото четвъртият вариант (промяната) умря с Живка!