Холандската фотографка Marinka Masséus представя своята серия ‘Under the Same Sun’, с идеята да насочи общественото внимание към ужасяващото отношение към хората с албинизъм в Танзания. В африканската страна е традиция албиносите да бъдат приемани като дяволски създания. Дори има парична награда за главата на дете-албиност, като се счита, че убийството му носи добър късмет. Страхът и суеверията по тази тема имат дълбоки корени в танзанийското общество. Толкова дълбоки, че много жени, които раждат дете с албинизъм, са съветвани да го убият веднага. Ако откажат, и майките, и децата биват отхвърлени от останалите.

Много от децата-албиноси са лишени от най-фундаменталните човешки права и живият в постоянен страх за живота си. Затова повечето от тях днес живеят в лагери. Отхвърлени и изолирани от своите семейства, те живеят отделно, съобразявайки се с неписаните закони на Танзания. Специфичната кожа и очи на тези бели ангели, са изложени на безмилостните лъчи на африканското слънце, което предизвиква ежедневни изгаряния и често довежда до рак на кожата.

Организации от цял свят обединяват усилията си, за да помогнат в подобряването на условията на живот на децата-албиноси на Танзания, а проектът на Marinka Masséus ни показва истинските им лица.

Снимки: Marinka Masseus via boredpanda.com