Преди три години хората от Южен Судан празнуват раждането на една нация и пълната си независимост. Днес младата държава е осакатена от глад и поредната гражданска война. През май месец тази година ООН предупреди, че Южен Судан е на прага на ужасяващ геноцид.

Най-малко 1,3 милиона цивилни граждани са разселени, много от които живеят в мизерни условия в места като лагера Mahad в Джуба и лагера Malakal, където наскоро са били направени и тези снимки.

South-Sudan-Life-1

ООН защитава повече от 80 000 граждани в импровизирани лагери в цялата страна. След избухването на гражданската война през декември 2013 г., повече от 1,3 милиона души са избягали от домовете си.

South-Sudan-Life-8

Извън лагерите в Джуба, местните сили SPLA чистят отводнителни канавки на града в очакване на тежък дъждовен сезон.

South-Sudan-Life-5

Дъждовният сезон в Южен Судан може да влоши хуманитарната ситуация за милион цивилни прогонени от насилието. Наводненията от кал и нечистотии са нормална част от ежедневието в много от лагерите.

South-Sudan-Life-7

Хората от северната част на страната намират убежище и моменти на мир от кървавата гражданска война в лагер IDP в Джуба. Всички те са изминали стотици километри пеша, докато стигнат до тук.

South-Sudan-Life-4

Холерата е основна грижа за жителите на Южен Судан, тъй като огнището на болестта се разпали отново през пролетта на тази година.

South-Sudan-Life-6

Дори децата помагат при изграждането на шатрите в лагера Mahad в Джуба, за да осигурят подслон за семейството си преди буреносните облаци да са дошли.

South-Sudan-Life-3South-Sudan-Life-2

За децата в лагера въпросът с училището не подлежи на обсъждане. Местните лидери предложили да преподават на малки групи библейски уроци, но повечето деца са принудени да се съсредоточат върху оцеляването си.

South-Sudan-Life-13

Много деца страдат от тежко недохранване.

South-Sudan-Life-10South-Sudan-Life-11South-Sudan-Life-12South-Sudan-Life-9

В момента суданската народна освободителна армия контролира богатия на петрол град Malakal в Южен Судан, но за населението на града все още не е безопасно да се върне по домовете си.