Тази рецепта идва от древността – предавала се от поколение на поколение. В наши дни, от нейната доказана полза се възползват спортисти и хора на физическия труд. Три плода съхраняват тайната за бързо възстановяване на силите и облекчават напрежението и болките в гърба след интензивно натоварване.

  • Сушени плодове - синя слива, смокиня и кайсия
  • Продължителност на курса – 1 месец и половина
  • Оптимално съотношение на пропорциите – 1 голяма смокиня, 5 бр. кайсии, 1 синя слива

00

В какво се състои тайната на тройната витаминозна бомба? Всички тези сушени плодове съдържат вещества, способстващи възстановяването на меките тъкани на междупрешлените дискове. Редовната им консумация позволява да се подобри устойчивостта и гъвкавостта на гръбначния стълб, без болезнени манипулации и медикаменти.

Важно е да се знае, че отделните качества на трите плода нямат същата лечебна сила, която притежават заедно в комплект. Затова само правилното им пропорционално разпределение дава търсения здравословен ефект. Не на последно място, тази плодова комбинация влияе благоприятно на мъжката полова мощ и женското либидо.

В какво се състои силата на всеки един от тези плодове:

СМОКИНЯ
Това е най-древното културно растение, чиято консумация има доказан ефект при лечение на старческите заболявания - Авицена вярвал, че смокинята е плодът на дълголетието. Смокините подпомагат нормалната функция на червата, което се дължи на високите нива на фибри в тях. Те са използвани в традиционната медицина за понижаване нивото на холестерола, лечение на диабет, запек и кожни проблеми като витилиго, псориазис и екзема.

1

Има антибактериални свойства, стимулира храносмилането, съдържа много минерали и витамини. По съдържание на калий, който е важен за сърдечно-съдовата и нервната система, смокинята отстъпва само на орехите. По количеството на желязо този плод превъзхожда дори ябълката. Ензимите в плода на смокинята намаляват съсирването на кръвта и така предпазват от съдови тромбози. В наше време, смокинята се използва като профилактично средство против онкологични заболявания. Тя подобрява и работата на щитовидната жлеза. Смокинята съдържа 70% захар, затова е противопоказна за консумация от диабетици.

КАЙСИЯ

2

Сушената кайсия е незаменим нормализатор на работата на сърдечносъдовата система. Кайсията съдържа множество ценни витамини - K, P, Fe, Ca, витамин B5 и каротин. Желязото е важен елемент в борбата с анемията. Сушените кайсии съдържат и мед, който помага на желязото да се абсорбира от тялото. Ежедневното приемане на сушени кайсии помага за производството на хемоглобин, който може да бъде полезен за жените при проблеми с месечния цикъл. Сушените кайсии са богати на фито-химикали, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, намаляване нивата на лошия холестерол и защита от ракови заболявания. Кайсиите съдържат витамин А, който подобрява зрението.

СИНЯ СЛИВА

3

Настойката от сушени сливи е изключително полезна за бъбреците и черния дроб. Те са ефективни при лечение на ревматизъм и атеросклероза. Високото съдържание на витамин К, благоприятства укрепването на кръвоносните съдове, нормализира работата на сърдечния мускул, влияе положително на нервната система. Сушените сини сливи са добър източник на диетични фибри и сорбитол, което ги прави отличен лек срещу запек и хемороиди. Последните изследвания при жени в постменопауза показват, че консумацията на сушени сливи е свързана с увеличаване на костната минерална плътност, което е добра профилактика против развитието на остеопороза.

Източник | Fithacker