bernardo de palo

Бернардо Ла Пало е човек необичаен. Роден през 1901 година, той продължава да си е жив и здрав. И е уверен, че за своето дълголетие е задължен на пет популярни, но недооценени хранителни продукти.
Още на младини, Ла Пало решил, че иска да има дълъг и щастлив живот. Разбирал, че за това му е нужен освен късмет, още силна воля и дисциплина. Но най-вече – определен режим на хранене.
Днес американецът роден в щата Аризона споделя, че никога не е боледувал. А живите около него лекари, потвърждават това – тялото на 113-годишния старец изглежда в по-добра форма, отколкото у 80-годишните мъже. Ако Бернардо нямаше паспорт, никой нямаше да му повярва, че е отдавна е минал стоте.
Този славен дедик с интерес решава кръстословици, чете книги – както книжни, така и електронни, има бистър разсъдък и отлична памет. И най-важното – нашия герой смята, че всеки може да постигне неговия рекорд – нужни са единствено правилно хранене и регулярни физически упражнения.
Самият той споделя, че тайната на дълголетието е доверена от баща му – лекар и много дисциплиниран човек.
Ла Пало избягва червеното месо /хапва само по празниците/, не купува полуфабрикати и набляга на здравословни зърнени храни, плодове и зеленчуци.
Но следващите пет хранителни продукти, Бернардо счита за най-доброто средство за здравословен живот и дълголетие.

1. Чесън
Чесънът е познат на хората от незапомнени времена. Дълго той се е считал за лечебно растение. Чесънът има антисептични и антибактериални свойства и действа ефективно без да оказва неблагоприятни ефекти.

2. Мед
Най-добрият природен подсладител. Ако добавяте от него в чая си, вместо захар, ще удължите живота си с няколко години. Ла Пало вярва твърдо в това правило.

3. Канела
Канелата е популярна ароматна подправка, но исторически тя е позната като лекарствено растение. Тя понижава нивото на холестерола в кръвта, подпомага храносмилането и предотвратява развитието на диабет.

4. Шоколад
Храната на Боговете – така го наричат много чревоугодници. И ако вие сте престанали да хапвате шоколад, когато сте пораснали, значи сте допуснали огромна грешка. Ла Пало споделя, че никога не се е лишавал от шоколад – той подобрява настроението и регулира работата на сърдечно-съдовата система. Важно е да знаете, че това качество притежава само черния натурален шоколад с ниско съдържание на захар.

5. Зехтин
Най-кръвопролитните войни в човешката история са били заради жени, нефт и зехтин. И това не е шега. В Древен Рим зехтинът се е считал за елексир на щастието и младостта. Днес вие можете да си го купите от всеки магазин на приемлива цена. Включете зехтина в своя ежедневен хранителен режим и ще почувствате разликата.

Бъдете здрави!

Източник и снимки: lifter.com.ua