Чай, джинджифил и още нещо…

Рецепта за тонизиращ чай

Историята на нежните чаени листенца започва от древен Китай. С чаената настойка китайците утолявали жаждата си там, където липсвала годна за пиене вода. В Европа чаят става популярен едва през XVII век, а приятния му аромат и ободряващ ефект съблазнява все повече почитатели. Когато навън е студено, време е за чай...
Рецепта за тонизиращ чай ~ за цяла приятелска компания

Необходими продукти:

§ 1 лимон
§ 1 портокал
§ 4 пакетчета зелен чай
§ 5 с.л. мед
§ джинджифилов корен /колкото орех/
§ 2 л гореща вода
§ щипка джоджен

Приготовление

Нарежете джинджифиловия корен на тънки филийки. Поставете всички продукти в съд от 2.5 л и залейте с гореща вода. Оставете да се запари за 20 минути, а после извадете джинджифила. Чаят може да се консумира топъл или с лед.

Малко полезни факти

Повече от 2000 години лимонът и джинджифила са използвани при различни лечебни практики. Освен повишаване на енергийната циркулация на тялото, те засилват скоростта на метаболизма. Нещо повече, според съвременните изследователи, със своите антисептични и антибактериални свойства джинджифила се използва при редица сериозни здравословни състояния, както и успешно работи посока възстановителни процеси на организма.
Според едно скорошно проучване, чай ​с лимон и джинджифил помага при понижаване на опасните последици от диабет. Смъртоносните ефекти на диабета са безброй и включват високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, удар, бъбречно заболяване и диабетна ретинопатия. Именно антиоксидантите могат да избегнат тези вредни ефекти до голяма степен.
Ето и някои други ползи: когато джинджифил и лимон се използват в комбинация с чай, те има невероятно успокояващ ефект върху сетивата; подпомагат храносмилането и намаляват възможността от поява на киселини; успокояват менструални болки, главоболие и различни видове възпаление; действат като естествен лек при случаи на грип и настинка.

Снимка ~ rubmeimashy.com

68976 Преглеждания
В този ред на мисли