Майката на мой приятел през целия си живот е спазвала здравословен режим. Никога не е пила алкохол, не е опитвала никаква вредна храна, всеки ден е правила физически упражнения, винаги е била подвижна и активна, взимала е добавките, предписвани от лекаря, никога не е излизала на слънце без слънцезащитен крем. Грижила се е за своето здраве и е полагала всички възможни усилия. Днес тя е на 76 години, има рак на кожата, рак на костния мозък и остеопороза в тежка форма.

Бащата на моя приятел хапва бекон след бекон, маже масло върху маслото, реди сланина върху сланина, никога, наистина никога не е спортувал, всяко лято се пече на слънце докато кожата му буквално хване „коричка”. Той живее живота си на пълни обороти. Живее го така, както го разбира, а не така, както го съветват другите. Днес той е на 81-на, а докторите казват, че здравето му е като на млад човек.

Знаете ли, никой не може да се скрие от собствената си отрова. Тя съществува и ще ви намери, затова ще го кажа с думите на майката на моя приятел, тя все още е жива: „Ако знаех, че животът ми ще свърши по този начин, бих го живяла максимално наслаждавайки се на всичко, което ми казваха да не правя!”

Никой от нас няма да се измъкне жив от този живот, затова моля ви, не се отнасяте пренебрежително към себе си. Яжте вкусна храна. Разхождайте се под слънчевите лъчи. Гмуркайте се в океана. Споделяйте истините, които криете в сърцето си като скъпоценни съкровища. Бъдете глупави. Бъдете мили. Бъдете ексцентрични. За друго, просто няма време…

Ричард Гиър

Източник: Roadtopeacefilms.com
Снимка (заглавна): W Magazine February 2016 - Richard Gere by Peter Lindbergh