Живеем динамично и искаме всеки ден да бъдем пълноценни, активни и изпълнени с енергия. Често обаче се чувстваме изтощени, лишени от живец, апатични, нямаме сили и желание да вършим каквато и да е работа. Тези състояния будят тревога у нас и ние решаваме да си помогнем с повечко сладости, ободряващи кафета, алкохолни коктейли, цигари, енергийни стимуланти. Вярваме, че те ще ни накарат да се почувстваме по-добре, но това е кратка и илюзорна победа. Повечето стимуланти причиняват бърза загуба на енергия, главоболие, водят до срив на имунната система, емоционални неразположения, депресия и обща отпадналост. А една от основните причини за липсата на енергия и добра кондиция са натрупаните в тялото ни токсини.

Токсините са вещества, способни да причинят множество проблеми в организма ни. Токсичността е една от пандемиите на нашия век и има множество фактори, които допринасят за нейното развитие. Замърсеният въздух, негативните емоции, силният стрес, компютрите и мобилните комуникации, са сред основните виновници за умората, главоболието, астмата, гастроинтестиналните проблеми и редица други, свързани с непълноценно функциониране на имунната система. Рафинираните храни, захарните изделия, консервантите, седативните средства и стимуланти, допълнително натоварват организма с токсичността си. Задачата му да се пребори с всички замърсители става все по-сложна, а здравословните проблеми са отражение на това отровно влияние. Резултатите са видими – наднормено тегло, алергии, проблеми с кожата, артрити, нарастване на сърдечносъдовите заболявания и раковите болести.

Кои са най-разпространените вредители, които е нужно да избягваме в ежедневието:

  • Бялата рафинирана захар – тя влияе на нивата на калций, фосфор, глюкоза и има вреден ефект върху имунната система и нивата на ензимите в черния дроб. Прекомерната й употреба е причина за образуване на камъни в жлъчния мехур, хемороиди, разширени вени, отслабено зрение, автоимунни заболявания като артрит, астма и множествена склероза, депресия, хранителни алергии, заболявания на венците, главоболие, мигрена. Възможно е да влоши работата на панкреаса, надбъбречните жлези, черния дроб и бъбреците.

  • Цигарите - никотинът пряко засяга способността на тялото да абсорбира пълноценно жизненоважни хранителни вещества. Вторичните продукти на цигарения дим /над 500 химикала/имат силно негативно въздействие върху процеса на детоксикация на организма. Пушенето причинява увреждане на клетките, което с времето води до редица здравни неразположения - високи нива на холестерол, коронарни проблеми, заболявания на белите дробове и повишен риск от остеопороза.

Как да помогнем на тялото да се детоксикира * DetoxiFive

Всеки от нас се нуждае от пречистване на тялото, за да функционира то пълноценно и добре. Детоксикирането или изчистването на организма е многостранен процес, в който участват много органи – бъбреци, пикочен мехур, черен дроб, кръв, бели дробове, кожа, черва. Храненето с балансирана диета е една от необходимите стъпки и спомага да се избегне бъдещото интензивно токсикиране. Когато тялото е твърде затормозено и не смогва да изчисти токсините, то ги складира в избрани от него безопасни депа. Това е причина в организма да възникват различни туморни образувания, кисти или други болестни хронични състояния.

Най-добрата пречистваща терапия включва антиоксидантни средства, елиминиращи свободните радикали, пречистване на отпадъчните вещества, както и ревитализиране на нормалните функции и оздравителни процеси в организма. Добрата детоксикационна програма, винаги е съобразена с индивидуалните нужди и начина на живот.

DetoxiFive (ДетоксиФайв) е формула от пет натурални съставки – андрографис, леспедеза, мащерка, репей и органичен елен, със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Снимка: wall.alphacoders.com