Така смятат учените, а ние сме напълно съгласни

Ново изследване, проведено в Кралския колеж в Лондон доказва, че червеното вино и шоколадът ни помагат да бъдем стройни и са важна част от диетата.

Ключът към успеха не е в традиционното смятане на калории, а милионите бактерии, които живеят в нашия стомашно-чревен тракт и се хранят с нашата храна. Някои от тях спомагат за качественото усвояване на полезните вещества, а други напротив – пречат на пълноценната работа на червата. Затова е важно да помагаме на полезните бактерии да „хапват” от любимите си продукти.

А те обичат сирене, млечни продукти, ядки и растително масло. Не обичат захар и мазнини – това за тях е направо отрова. Но ако има нещо, което полезните бактерии обожават, това са шоколадът и червеното вино.

Тези продукти съдържат полифеноли – вещества, които укрепват имунната система. Колкото повече полифеноли има в менюто ни, толкова по-лесно организмът усвоява витамините и микроелементите и ни помага да бъдем в добра форма. Без изтощителни диети и тренировки – важно е да уточним.

Ръководителят на изследването Тим Спектър, дълги години провежда наблюдение върху двама близнаци, един от които цял живот се бори с наднормено тегло, а другия се радва на стройна фигура без да полага особени усилия. Спектър е уверен, че тази драстична разлика в теглото на близнаците се дължи най-вече на чревната микрофлора и приеманите храни.

Затова, доверете се на йогурта, сиренето и ядките и намалете фаст-фуд храните. Почерпете се с чаша червено вино и усладете живота си с шоколад. Учените ви разрешават.

Радваме се, че най-сетне някой даде благословията си за една нормална диета.

По материал на Daily mail
Илюстрации: pastryaffair.com, lafdv.fr