Днес жените работят, градят кариера и заемат високи постове. Те отдавна са поели своя дял от всекидневен стрес, стрес, хронична умора, затлъстяване, безсъние, портокалова кожа и други неблагоприятни ефекти.
Новите отношения, пораждат нови заболявания. Учените предупреждават за така наречената естрогенна доминантност. Замърсяването на околната среда с така наречените ксенохормони от естрогенов тип е причина за хроничен, тежък хормонален дисбаланс, засягащ и женските, и мъжките индивиди в целия свят. От своя страна, прогестеронът не достига, което води до хормонален дисбаланс, разстройства в месечния цикъл, болезнена менструация, репродуктивни проблеми, ендометриоза, ускорено стареене, хипертония, затлъстяване, главоболие, постоянна умора, податливост на стрес, паника, нервност, целулит и проблеми с мастната обмяна, влошава се качеството на съня, повишава се холестеролът, рискът от автоимунни заболявания и от туморни образувания.

Как да се предпазим от естрогенната доминация?
Добре е да повишим количеството прогестерон в организма. Така естествено се намалява синтеза на естроген. Прогестеронът и естрогенът са два хормона, които действат последователно в организма и чиито количества зависят един от друг.
Завишените нива на естроген обикновено са свързани с ниска нива на прогестерон и обратно. Освен заради повишеното количество естроген, намаляването на прогестерона в организма се случва и заради прекомерното излагане на ежедневен стрес. Именно от прогестерон може да се синтезира хормонът кортизол, който при всяка стресова ситуация се освобождава в организма. Така постепенното намаляване и изчерпване на прогестерон в организма все повече расте. Растат и неговите нужди.

Съществуват билки, които съвсем меко и плавно могат да допринесат за установяването на хормонален баланс и да неутрализират естрогенното преобладаване. Синтетичните хормони имитират химическите формули на естрогена и на прогестерона, но не съвпадат точно с физиологичния спектър на действие на човешките полови хормони и не съществуват в природата. А хормоните с растителен произход (фитохормоните) са биоидентични с женските полови хормони и са лишени от страничните действия на синтетичните.
Фитопрогестеронови билки са: агнус кастус, цариче, върбинка, мака, див ямс.
Съчетайте пълноценното хранене и добрия двигателен режим с подходящите билки и природни продукти. Организмът ще ви бъде благодарен.

Благодарение на науката, днес разполагаме със сигурни средства срещу негативното въздействие на околната среда и стреса - Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве.

  

Екстрактът от Агнус кактус допринася за хормоналния баланс, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата, както и за равновесието в нервната система.

Екстрактът от Центела азиатика влияе благоприятно на кожата и съединителната тъкан и действа срещу мастните отлагания и целулита.

Екстрактът от Репей укрепва съединителната тъкан. Стимулира отделянето на отпадъчни продукти и токсини от кръвта и потока на лимфата в организма. Стимулира синтеза на колаген.

Екстрактът от Гроздово семе съдържа олигомерни проантоцианидини със силно антоксидантно действие. Поддържа здравината на кръвоносните съдове.

Растителният витамин D3 допринася за здравината на костите, имунната система и нормалното делене на клетките.

Органичният Селен (L-селенометионин) защитава от оксидативен стрес и влияе положително върху косата и ноктите.

За повече информация: Лейди Хармония

Изображения: en.wikipedia.com, healthy-magazine.co.uk, pureplatesstl.com