Детоксикацията на организма и засилването на имунната система са изключително важни през летните месеци. Освен към редовно вслушване в тялото и осигуряване на възможност да се зареди сред природата, приемът на качествени пробиотици също допринася за доброто общо състояние на организма. Добрата новина е, че стават и все по-достъпни, защото днес се предлагат изцяло природни продукти.

Opti6 е ново пробиотично  решение на Lactoflor, кoето съдържа 10 милиарда жизнеспособни добри бактерии от 6 различни щама за максимално действие и силен имунитет. Всяка капсула поддържа активността на полезната микрофлора на гастроинтестиналната система и подпомага правилното функциониране на имунната система, както и възстановителните функции на лигавицата на червата.

Синбиотикът подпомага имунитета като използва полезни бактерии, способни трайно да доминират в чревния микробиом и да повишават защитните сили. LactoFlor Opti6 поддържа баланса в интестинума и активира по естествен начин имунокомпетентните клетки в чревната лигавица, фагоцитната активност и способства за осъществяването на по-ефективна бариера  срещу болестотворни микроорганизми и процеси.

Освен това биотерапевтичният синбиотик подпомага храносмилането, което също е изключително важно през летните месеци. Opti6 съдейства за оптималното усвояване и абсорбиране на хранителните вещества, понижава риска от формирането на вредни за здравето вещества в чревния тракт и съдейства за естественото производство на витамини от групата B.

Lactoflor предлага първата гама пробиотици, съдържащи натурални полезни бактерии, изолирани от българската природа, в комбинация с пребиотици за по-лесното им приобщаване към общата чревна флора. Формулата на синбиотика Оpti 6 е съставена от уникална селекция от 6 различни щама бактерии от екологично чисти източници от българската природа с доказан произход. Пребиотикът е инулин /добит от корените на цикория/- натурален източник с ефективността да увеличи до 10 пъти количеството на добрите бактерии. Lactoflor Opti6 e продукт на дългогодишни in vitro изпитвания и е безопасна и доказано ефикасна подкрепа за имунната система.

Lactoflor Opti6 има благоприятно действие върху организма дори при еднократен прием. Мултибактериалната пробиотична формула подпомага дейността на имунната система, възстановява баланса на чревната микрофлора и потиска развитието на вредни бактерии. Биотерапевтичният синбиотик от ново поколение съдържа лиофилизирани жизнеспособни млечнокисели култури и 10 млрд. „добри бактерии“ - активни и витални - само в една специална капсула, която е устойчива на стомашните киселини.